Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Týden plný překvapení. Packers bez "antivaxera" Rodgerse nestačili na Chiefs, Buffalo selhalo v Jacksonvillu

V NFL neexistuje nic jako poklidný týden. Když se nedějí překvapení na hřišti, vyplave nějaká kontroverze ze zákulisí. Tentokrát si fanoušci amerického fotbalu "užili" obojího dosyta. Nejlepší hráč loňské sezony Aaron Rodgers přišel kvůli pozitivnímu testu na koronavirus o zápas s Kansas City a musí řešit problémy s porušováním covid protokolu. Receiver Las Vegas Henry Ruggs způsobil v opilosti smrtelnou dopravní nehodu a jeho profesionální kariéra skončila dřív, než začala. Z plejády překvapivých nedělních výsledků vyčnívá šokující porážka Buffala v Jacksonvillu.

Aaron Rodgers
zdroj: USA Today Sports autor: Mark J. Rebilas

Měl to být jednoznačný vrchol nedělního programu, Green Bay ale muselo na hřišti posledních finalistů z Kansasu nastoupit bez své největší hvězdy.

Rodgers měl začátkem minulého týdně pozitivní test a v lepším případě se po karanténě vrátí k týmu až těsně před následujícím utkáním se Seattlem.

Kauze okolo Rodgerse se věnoval NFL fokus podcast:

Ovšem následně vyšlo najevo, že hvězdný rozehrávač mírně řečeno mlžil ohledně svého očkování, a že tedy minimálně na tiskových konferencích bez roušky porušoval protokol soutěže.

Packers ovšem musí doufat v jeho brzký návrat, protože náhradník Jordan Love předvedl i proti slabé obraně Chiefs hodně podprůměrný výkon a trápící domácí získali v nepříliš pohledném zápase výhru 13:7.

Ovšem zatímco Rodgers své covidové trable nejspíše brzy vyřeší, jméno Henryho Ruggse si mohou trenéři i novináři pomalu škrtnout ze svých notýsků.

Dvanáctka loňského draftu a jeden z nejrychlejších mladých receiverů v lize způsobil v noci na úterý fatální dopravní nehodu, při které uhořela řidička druhého vozu.

Ruggs měl v krvi více než dvojnásobek povoleného množství alkoholu a těsně před srážkou se jeho corvetta pohybovala rychlostí zhruba 250 kilometrů v hodině.

Raiders už bez propuštěného receivera, kterému za zabití hrozí až dvacetiletý trest, prohráli v neděli v New Yorku s Giants 16:23.

Duel mezi Jacksonvillem a Buffalem poutal pozornost hlavně soubojem quarterbacka Bills Joshe Allena se stejnojmenným domácím obráncem. Že by Bizoni mohli na Floridě zaváhat, totiž nečekal asi nikdo.

V bodově dietním utkání ale vládly obrany a nepadl jediný touchdown. A ve sledovaném příběhu dvou Allenů měl navrch linebacker Jaguars.

Tomu se podařilo hostujícího rozehrávače nejdříve sackovat a ve třetí čtvrtině také zachytit jeho přihrávku a dostat míč do pozice, odkud Matthew Wright trefil nakonec rozhodující field goal.

Hořké kapky museli polykat také fanoušci Dallasu. Cowboys ověnčení šesti výhrami v řadě byli doma proti Denveru jasnými favority, navíc se jim vrátil po jednozápasové absenci quarterback Dak Prescott.

Broncos se ale zkrotit nenechali a na začátku čtvrté čtvrtiny vedli dokonce 30:0. Domácí pak už stihli ostudné skóre jen snížit.

Předchozí cenný skalp Toma Bradyho znehodnotilo New Orleans domácí porážkou s Atlantou 25:27. Saints sice dokázali smazat osmnáctibodové manko, v závěru vyrovnaného duelu ale neproměnili dvoubodovou konverzi. Přesto vedli 66 sekund před koncem o bod.

Někdejší nejužitečnější hráč ligy Matt Ryan ale v kritické situaci ukázal, že má i ve veteránské kategorii stále co nabídnout.

Jeho 64yardová spolupráce s Cordarrelle Pattersonem byla nakonec rozhodujícím momentem zápasu, neboť hosté následně pozici v redzóně přetavili v rozhodující tři body.

Do ligy se vrátilo jedno velké jméno, po nepříjemném zranění své hlavní hvězdy Derricka Henryho podepsalo Tennessee smlouvu s Adrianem Petersonem.

Kdysi dominantní runningback, který zářil především na začátku předchozí dekády v Minnesotě, si v novém dresu připsal hned na úvod cennou výhru, když Titans dokázali zaskočit Los Angeles Rams na jejich půdě.

Budoucí člen Síně slávy sice sbíral v zápase silovými běhy jen jednotky yardů, přesto v závěrečné čtvrtině svým 125. touchdownem kariéry dal hostům definitivní klid.

Zápas ovšem rozhodla skvělá práce obrany Titánů a možná první slabá chvilka v sezoně v podání quarterbacka Rams Matta Stafforda. Ten v úvodu druhé čtvrtiny hodil ve dvou drivech za sebou interception.

V druhém případě Kevin Byard donesl míč až do endzóny domácích. Tennessee se lacino dostalo ještě do poločasu do vedení 21:3 a výsledek už pouze kontrolovalo.

No Murray, no problem. Arizona šla do divizního souboje v San Franciscu bez Kylera Murrayho i nejlepšího receivera DeAndre Hopkinse, přesto vyhrála jasně 31:17.

Své ofenzivní parťáky totiž zastoupil měrou vrchovatou James Conner, který dvakrát skóroval po zemi a jednou po 45yardové souhře s náhradníkem Coltem McCoyem. Running back Cardinals s jedenácti touchdowny v sezoně vede pořadí celé ligy.

Výsledky 9. hracího týdne NFL:

Indianapolis - NY Jets 45:30, Baltimore - Minnesota 34:31 po prodloužení, Carolina - New England 6:24, Cincinnati - Cleveland 16:41, Dallas - Denver 16:30, Jacksonville - Buffalo 9:6, Miami - Houston 17:9, New Orleans - Atlanta 25:27, NY Giants - Las Vegas 23:16, Philadelphia - LA Chargers 24:27, Kansas City - Green Bay 13:7, San Francisco - Arizona 17:31, LA Rams - Tennessee 16:28.

Konference AFC: 1. Tennessee (7-2), 2. Baltimore (6-2), 3. Las Vegas, Buffalo a LA Chargers (všichni 5-3), 6. Pittsburgh (4-3).

Konference NFC: 1. Arizona (8-1), 2. LA Rams a Green Bay (oba 7-2), 4. Tampa Bay a Dallas (oba 6-2), 6. New Orleans 5-3.

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články