Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ostrava rozhodla duel s Přerovem v poslední minutě a zahraje si v semifinále

Až v posledním kole základní části Snapbacks ligy se rozhodlo o posledním postupujícím do semifinále. Ostrava Steelers si kromě postupu na poslední chvíli zajistili také konečné třetí místo. Základní část ovládli bez prohry Prague Lions před obhájci titulu Vysočinou Gladiators.

Utkání Ostrava - Přerov
zdroj: caaf.cz autor: Karin Tylová
Je nám líto, video expirovalo.
Steelers si v posledním kole zajistili účast v semifinále

Steelers měli už před zápasem díky sobotní prohře Nitry s brněnskými Alligators jistý postup do semifinále.

Zápas Steelers s Mammoths nabídl souboj dvou českých quarterbacků. Ostravský Patrik Puchala Puchala jako náhradník za Bradleyho Jonese navázal na solidní výkon z Bratislavy a v první čtvrtině otevřel skóre přihrávkou na Jana Vysoužila.

Vedení domácích netrvalo dlouho, když se i hostující Michal Stoklásek dokázal prosadit asistencí na touchdown na Filipa Novotného.

Steelers poté dostal do vedení field goalem Jiří Šimečka, ale do poločasové přestávky šli s vedením Mammoths. Stoklásek s Novotným si zopakovali spolupráci s vypršením času a Přerov vedl 14:10.

Také v druhém poločase měly hlavní slovo oba útoky. Na 21:10 navyšoval Stoklásek po zemi a do konce třetí čtvrtiny zkompletoval hattrick Novotný.

Steelers šli do závěrečné čtvrtiny se ztrátou 17:27. Ovšem Šimečka s Košařem dvěma touchdowny dokázali přesunout vedení opět na stranu Steelers.

Mammoths na výhru nestačil touchdown minutu a půl před koncem zápasu, když si prorazil cestu do endzóny Lubomír Dohnal.

Ostravský útok totiž dostal poslední šanci na obrat a Patrik Puchala 14 vteřin před koncem zápasu našel Petra Škváru a touchdownem uzavřel skóre na 38:34.

"Rozhodl náš předposlední útok, ve kterém jsme neskórovali a soupeř získal momentum zápasu," litoval po zápase trenér Mammoths Radim Dohnal

Více radosti tak měl jeho protějšek Jiří Šimkovič. "Dnes to byla reklama na fotbal. Mohlo to dopadnout jakkoliv, Přerov hrál skvěle, ale naštěstí jsme byli schopní to v závěru urvat. A to jsou ty nejlepší fotbalové momenty."

Steelers si výhrou zajistili konečnou třetí pozici v tabulce. Mammoths do semifinále Snapbacks ligy nastoupí poprvé v klubové historii.

Alligators ukončili naděje Knights

Nitra Knights potřebovali v závěrečném kole k postupu do semifinále vyhrát na hřišti Alligators, a ještě doufat v příznivé výsledky v ostatních zápasech. Knights se proti Alligators dokázali držet pouze první poločas.

Na touchdowny brněnského Robíška a Marečka dokázali Knights vzápětí zareagovat a díky dvoubodovému potvrzení druhého touchdownu se na konci první čtvrtiny dostali do vedení.

Od druhé čtvrtiny ale měli hlavní slovo domácí Alligators. Robert Wirth potvrdil sehranost s quarterbackem Suszckiewiczem a připsal si dva touchdowny.

Wirtha ještě doplnil David Kilian a tečku za letošním účinkováním ve Snapbacks lize udělal americký quarterback Suszckiewicz sám po zemi.

Blades letos na výhru nedosáhli

Ústí nad Labem Blades měli na Městském stadionu poslední příležitost na výhru v letošní sezoně. Bez quarterbacka Tonyho Browna a s absencí dalších opor nebyly vyhlídky Blades proti úřadujícím šampionům příznivé.

Vysočina Gladiators měli před závěrečným kolem jistotu druhého místa. Do zápasu ale nastoupili v plné sestavě včetně quarterbacka Jana Dundáčka.

Gladiators se podle očekávání dostali rychle do vedení, když v úvodu zápasu nejprve skóroval po zemi Stanislav Benc a následně díky skládce Michala Renga v endzóně soupeře si Gladiators připsali další dva body za safety.

Hlavní bodový příděl si Gladiators nechali až na třetí čtvrtinu, kdy ve velkém horku již byla viditelná únava na hráčích Blades.

David Calta rychlými dvěma touchdowny posunul Gladiators do vedení 30:0 a poslední tečku za zápasem udělal Jan Dunovský.

Gladiators zvítězili 37:0 a za obhajobou titulu vstoupí do semifinále z druhé pozice. Pro Blades letošní sezona skončila bez výhry.

Monarchs se rozloučili výhrou v Brně

Bratislava Monarchs přišli o šanci na postup do semifinále v předchozím kole, když nestačili na domácím hřišti na Steelers. V posledním kole tak hráli o konečnou pátou pozici, která zaručuje účast v lize také pro příští sezonu.

Sígrs v letošní sezoně nehrají podle představ a do zápasu proti Monarchs museli nastoupit bez amerického quarterbacka Shona Beltona.

Pavel Ševeček v průběhu druhé čtvrtiny dostal Sígrs do vedení 7:3, ale po zbytek zápasu se už prosadili pouze hosté z Bratislavy.

V prostředí části zápasu si Monarchs připsali 6 touchdownů a safety a z Brna si tak odvezli vysokou výhru 47:7.

Výsledky 9. kola Snapbacks ligy:

Ostrava Steelers - Přerov Mammoths 38:34, Brno Alligators - Nitra Knights 40:23, Ústí nad Labem Blades - Vysočina Gladiators 0:37, Brno Sígrs - Bratislava Monarchs 7:47.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články