Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Skvělý výkon náhradníka Puchaly udržel Steelers ve hře o semifinále

V nelehké situaci se před 8. kolem Snapbacks ligy ocitl náhradní quarterback Ostravy Steelers Patrik Puchala. Ten musel v klíčovém zápase na hřišti Bratislavy Monarchs zaskočit za Bradleyho Jonese. Jednadvacetiletý quarterback pomohl porazit Monarchs 17:14 a Steelers jsou tak blízko k postupu do semifinále. Vysočina Gladiators si výhrou 35:13 nad Přerovem zajistili druhé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Steelers vyhráli nad bratislavskými Monarchs

Monarchs měli situaci před 8. kolem jasnou. Výhra nad Steelers by je posunula do semifinále, porážka znamenala konec nadějí.

Šance na výhru pro domácí Bratislavu zvýšily ještě před začátkem zápasu. Do klíčového duelu totiž nemohl nastoupit ostravský quarterback Bradley Jones. Zaskočit tak za něj musel mladý náhradník Patrik Puchala.

Puchala hned z kraje zápasu několika kompletními přihrávkami ukázal, že ostravský útok nepovede pouze přes běhovou hru.

Oslabení Steelers ale předvedli skvělý výkon zejména v obraně. Ta sice povolila ve druhé čtvrtině 34yardový touchdown, kterým se Monarchs dostali do vedení. Od té doby ale soupeře k ničemu výraznému nepustila.

Ještě před koncem poločasu dokázali Steelers srovnat skóre. Puchala našel 22yardovou přihrávkou úplně volného Davida Manieckiho a 13 vteřin před poločasem bylo srovnáno.

Také na začátku druhého poločasu dominovala obrana Steelers. V útoku se pak kombinací passové a běhové hry dokázali dostat k blízkosti endzóny soupeře.

Steelers si ve třetí čtvrtině vybudovali rozhodující náskok, když nejprve poslal do vedení svůj tým touchdownem Jakub Březina a za dalšího vydařeného drivu si Steelers připsali 3 body za přesný kop Jiřího Šimečky.

Monarchs v závěrečné čtvrtině zápas zdramatizovali, když 8 minut před koncem snižoval na 14:17 Peter Banik. Na další změnu skóre už se domácí nezmohli a Steelers tak překvapivě i bez své americké posily zvítězili.

Monarchs jsou ze hry o semifinále venku. Steelers ještě musí udělat poslední krok v závěrečném kole základní části. Po výhře nad Monarchs jsou ale k postupu blízko.

Obhájce titulu si zajistil domácí semifinále

Zápas mezi Přerovem Mammoths a Vysočinou Gladiators byl přímým soubojem o druhé místo v základní části. Mammoths se ujali vedení, když po passu Michala Stokláska se odražený míč dostal ke Zdeňkovi Šulákovi a ten šťastným touchdownem otevřel skóre.

Zbytek zápasu už ale byl plně v režii obhájců titulu. Quarterback Jan Dundáček navázal na úspěšnou spolupráci z celé sezony s Vojtěchem Mašitou a dvěma touchdowny ve druhé čtvrtině tato dvojice otočila skóre.

Ve třetí čtvrtině přidali Gladiators další 3 touchdowny a s pohodlným náskokem došli k výhře 35:13. "Na začátku se zranili dva hráči a padla na nás deka. Ve třetí čtvrtině jsme dokázali skórovat po chybách soupeře. To byly v podstatě takové dárky a potom už jsme zápas kontrolovali," zhodnotil výhru hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus.

Lions zakončili základní část bez prohry

Ani ve svém posledním zápase základní části nenašli Prague Lions přemožitele. Na domácím hřišti Pražané nedali Brnu Alligators šanci a zvítězili 63:14.

Lions se vydařil vstup do zápasu a v úvodní čtvrtině se dostali do vedení 28:7, když si quarterback Shazzon Mumphrey připsal tři asistence a čtvrtý touchdown přidal po zemi dlouhým během Adam Žouželka.

Ten si během zápasu připsal ještě další dva touchdowny a ve druhém poločase tak Lions mohli vystřídat náhradníky.

Bodově se prosadil také náhradní quarterback Volodymyr Hrynkiv, který zaznamenal jeden běhový a jeden pasový touchdown.

Knights zvítězili nad Blades

Nitra Knights kvůli malému počtu hráčů nepřijeli k předešlému kolu k zápasu proti Prague Lions a zápas tak byl kontumován ve prospěch pražského týmu. Po vynucené pauze se slovenský tým vrátil do akce stylově. Proti posledním Ústí nad Labem Blades zvítězili 35:0.

Quarterback Boris Bútora potvrdil skvělou formu a v zápase si připsal čtyři asistence. Blades bez svého quarterbacka Tonyho Browna nenašli v útoku recept a bodově se neprosadili.

Knights před posledním kolem základní části stále mají matematickou šanci na postup do semifinále. Musí ale vyhrát v Brně nad Alligators a doufat v domácí zaváhání Steelers proti Přerovu.

Výsledky 8. kola Snapbacks ligy:

Bratislava Monarchs - Ostrava Steelers 14:17, Přerov Mammoths - Vysočina Gladiators 13:35, Prague Lions - Brno Alligators 63:14, Nitra Knights - Ústí nad Labem Blades 35:0.

Zdroj
caaf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články