Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ČT Author Cup 2024

Ondra si v olympijské generálce v Chamonix dolezl pro šesté místo

Sportovní lezec Adam Ondra obsadil na Světovém poháru v Chamonix šestou pozici v obtížnosti. Závod byl pro jednatřicetiletého reprezentanta poslední soutěžní přípravou před startem na olympijských hrách v Paříži. Ve finále žádný z osmi lezců nedosáhl na top, vyhrál Američan Colin Duffy.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lezec Ondra skončil v olympijské generálce v Chamonix šestý

Ondra na umělé stěně pod Mont Blancem, kde před dvěma lety slavil triumf, jistě zvládl sobotní kvalifikaci i nedělní semifinále, ve kterém obsadil sdílené třetí místo.

Do finále nastoupil rodák z Brna jako čtvrtý v pořadí, dostal se na hodnotu 37+ a zařadil se na druhou příčku za Duffyho (42+). Výš než česká olympijská naděje se ale ještě dostali Francouz Sam Avezou (41+), favorizovaný vítěz kvalifikace Toby Roberts z Británie (39), Španěl Alberto Ginés (38+) a Japonec Šion Omata (38+).

Ondra se probojoval na pařížské Hry před třemi týdny z olympijské kvalifikace v Budapešti, kde měl drobné potíže s ramenem. Pod pěti kruhy bude trojnásobný mistr světa v lezení na obtížnost startovat podruhé, v Tokiu před třemi lety jako jeden z favoritů skončil v kombinaci šestý.

SP v sportovním lezení v Chamonix (Francie):

Obtížnost:
Muži: 1. Duffy (USA) 42+, 2. Avezou (Fr.) 41+, 3. Roberts (Brit.) 39, ...6. Ondra 37+, v kvalifikaci 38. Stráník, 61. Potůček (všichni ČR).

Ženy: 1. Moriová (Jap.), 2. Pilzová (Rak.) obě top, 3. Kotakeová (Jap.) 44+, ...v kvalifikaci 40. Smetanová, 48. Janošová, 52. Širůčková (všechny ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články