Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V Brně se konal druhý ročník Velké ceny Věry Čáslavské, ve smíšených dvojicích se blýskli Češi

Sportovní gymnasté ze třinácti zemí všech kontinentů přijeli na druhý ročník Velké ceny Věry Čáslavské. Odkaz české sportovní legendy oslavili v hale Sokola Brno zejména skvělou show v závodě smíšených dvojic. V široké konkurenci dokázali zvítězit gymnasté Soňa Artamonová a Ondřej Kalný.

V Brně se konal druhý ročník Velké ceny Věry Čáslavské
zdroj: gymfed.cz

Do Brna se na podnik pojmenovaný po české gymnastické legendě sjeli gymnasté z celého světa. Přispěl k tomu i bývalý český reprezentant David Jessen, syn gymnastky Hany Říčné, který v minulosti závodil za Stanfordskou univerzitu. Mnoho z jejích absolventů a studentů se tak přijelo zúčastnit i na jih Moravy.

Na přeskoku se blýskla vicemistryně světa Kanaďanka Olsenová a Američan Ian Gunther, který je po světě známý hlavně svými videi na sociálních sítích. Ten předvedl na hrazdě prvek, který dělá jako jediný na světě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovní gymnasté Artamonová a Kalný vyhráli soutěž smíšených dvojic na Grand Prix Věry Čáslavské

"Udělal jsem tu ten prvek poprvé v závodě, tak o tom možná budu postovat na sociální sítě. Moc to předem neplánuju, tak uvidíme," sdělil Gunther.

Publikum bylo skvělým představením nabuzené a jednotlivé gymnasty podporovalo, takže všichni svými výkony odevzdali maximum. A v takové konkurenci zvítězili Češi Soňa Artamonová a Ondřej Kalný. "Jsme šťastní oba, je to na konci sezony příjemné," hodnotil Kalný.

Památku Věry Čáslavské však bude nutné stále oživovat a pracovat s ní, jelikož většina zahraničních účastníků v tomto poněkud tápala a nevěděla o ní. "Vím, že tu byla hodně důležitá pro hnutí za svobodu, tak bych to mohl na sociální sítě taky zmínit," podotkl k tomu na závěr Gunther.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články