Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sedmé Hry, třetí stát a 41 let. Gymnastka Čusovitinová nepolevuje

Rio de Janeiro - Oksana Čusovitinová nestárne. V jednačtyřiceti letech bojuje už na sedmých olympijských hrách. Tentokrát startuje v barvách rodného Uzbekistánu a závodí proti dívkám, které jsou ve věku jejího sedmnáctiletého syna Ališera.

Oksana Čusovitinová
zdroj: Reuters

Čusovitinová řekla, že nechce přemýšlet o čím dál větším věkovém rozdílu mezi ní a zbytkem startovního pole. "Bylo by skvělé, kdyby se dávalo pár bodů navíc za věk. Ale jsme si rovny a musíme závodit proti sobě jako sobě rovné," řekla gymnastka.

Po olympijských hrách 2012 v Londýně avizovala konec kariéry, ale nakonec si to rozmyslela. "Řekla jsem, že končím, ale další ráno jsem se vzbudila a měla jsem pocit, že ještě mohu něco dokázat," vyprávěla.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam sportovní gymnastiky: Kvalifikace (Ž) 1/4

Nestorka tělocvičen se gymnastikou stále baví. "Trávím hodně času mentálním tréninkem. V tělocvičně jsem tak dvě hodiny, pak si přesně vizualizuji, co a jak je potřeba provést a poté přesně vím, co mé tělo potřebuje udělat," vysvětlila v kostce Čusovitinová.

Čusovitinová na olympiádě poprvé startovala před 24 lety v Barceloně, kdy reprezentovala Rusko. Když její syn v roce 2002 onemocněl leukémií, přestěhovala se do Německa, pro které získala stříbro na olympijských hrách v Pekingu. Od roku 2013 reprezentuje rodný Uzbekistán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články