Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

SESTŘIH: Žižkov se na Letné nevyvaroval chyb a podlehl rezervě Sparty

Sparťanské béčko si doma na Letné poradilo v dohrávce 25. kola druhé ligy s Žižkovem 2:0 a poskočilo z deváté až na šestou příčku tabulky. Sparťané rozhodli o zisku tří bodů už v úvodním poločasu, kdy se prosadili Lukáš Penxa a v závěru první půle také Radek Šiler.

Žižkov, který se potýká se záchranářskými starostmi, mohl jít za stavu 0:0 do vedení, jenže útočník Viktorie Jiří Sodoma v úniku nepřekonal vyběhnuvšího brankáře Filipa Nalezinka. Sparta pak udeřila o deset minut později, když obrana hostů přizvedla přízemní centr a Penxa byl v hlavičkovém souboji důraznější než gólman Pavol Bajza.

Poté se hosté dopustili chyby v rozehrávce, když Milan Jirásek přišel o míč ve vápně a po přihrávce Michala Ševčíka střílel do prázdné brány Šiler.

Ve druhém poločasu Nalezinek zabránil Žižkovu ve snížení, když v největší šanci selhal Adam Toula. Viktoria tak zůstala na třináctém místě s dvoubodovým náskokem před Prostějovem, který je patnáctý na první sestupové pozici.

"Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. První poločas byl nahoru dolů. Klobouk dolů před soupeřem, jak sem přijel, byl velmi silný. Ale podařilo se nám jít do vedení 2:0 a myslím si, že druhý poločas jsme měli zápas zabít dřív, měli jsme spoustu šancí a mohli jsme průběh utkání ovládat lépe," hodnotil sparťanský trenér Luboš Loučka.

"Myslím, že to byl zajímavý zápas, fotbalový, oba dva týmy chtěly hrát. Z našeho pohledu asi nejlepší fotbalový výkon, bohužel výsledkově to dopadlo nejhůř, jak mohlo. Dojeli jsme na naši disciplínu, kdy jsme neplnili role, které jsme měli, a proto jsme dostali ty góly," dodal kouč hostů Marek Nikl.

Druhá fotbalová liga – 25. kolo:

Sparta Praha B – Žižkov 2:0 (2:0)
Branky: 25. Penxa, 44. Šiler. Rozhodčí: Petřík – Šimáček, Ježek. ŽK: Penxa, Vydra, Uhrinčať – Klusák, Richter, Sodoma, Toula. Diváci: 1811.

Chrudim – Příbram 6:3 (2:2)
Branky: 20., 32., 71. a 78. Mašek, 62. Řezníček, 85. Langhamer – 2. Coňk, 17. Čejka, 88. Brabec. Rozhodčí: Kvítek – Bureš, Líkař. ŽK: F. Novotný, Mašek – Čejka, Fišl, O. Novotný, Hošek. Diváci: 1070.

Vyškov – Varnsdorf 2:1 (1:1)
Branky: 14. a 79. Krollis – 31. Vojta. Rozhodčí: Kotala – Kotík, Lakomý. ŽK: Aberkane – Kubista, Samko, Zálešák. ČK: 90.+2 Krška (Vyškov). Diváci: 805.

Prostějov – Jihlava 3:0 (2:0)
Branky: 13. Ševčík, 28. Mach, 90.+4 Jaroň. Rozhodčí: Orel – Pospíšil, Malimánek. ŽK: Šimek – Lacko, Šancl. Diváci: 450.

Dukla Praha – Olomouc B 0:3 (0:3)
Branky: 7. Fortelný, 11. Israel, 32. Muritala. Rozhodčí: Ulrich – Leška, Kotalík. ŽK: Ludvíček, Vondrášek – Mikulenka. Diváci: 1541.

Vlašim – Kroměříž 2:0 (0:0)
Branky: 53. Breda, 74. Heppner. Rozhodčí: Všetečka – Černoevič, Šafránková. ŽK: Beran, Breda, Onije, Dostál – Machalík, Jaroň, Silný, Onda, Houser. Diváci: 350.

Táborsko – Líšeň 1:0 (0:0)
Branka: 53. Dordič. Rozhodčí: Starý – Novák, Zoufalý. ŽK: Svatek – Rolinek, Jeřábek, Jokovič, Tauš. Diváci: 1090.

Brno – Opava 0:1 (0:1)
Branka: 43. Srubek. Rozhodčí: Volek – Dohnálek, Mojžíš. ŽK: Šural, Kříž (trenér), Smejkal, Granečný, Zúbek (asistent) – Rezek, Blecha, Richter. ČK: 62. Smejkal, 88. Zúbek – 58. Rezek. Diváci: 2097.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články