Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

V Oktagonu půjde o miliony. Vémola si věří a výhrou chce znervóznit Végha

Závěr roku patří v pražské O2 areně bojovníkům MMA. Organizace Oktagon připravila na 29. prosinec největší tahák v podobě finále milionové pyramidy Tipsport Gamechanger, v němž se střetnou o dosud nejvyšší částku, o kterou se v Evropě zápasilo, Bojan Veličković ze Srbska a Řek Andreas Michailidis. Vítěz získá 300 tisíc eur, v přepočtu přes 7,3 milionu korun, poražený dostane 130 tisíc eur.

Karlos Vémola
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Velkou atrakcí 51. turnaje Oktagonu měl být také titulový zápas mezi Patrikem Kinclem a Slovákem Vlastou Čepem, kterého připravuje Attila Végh. Jenže Kincl, jenž předtím kvůli nesplněným finančním požadavkům odmítl třetí konfrontaci s Karlosem Vémolou, si v přípravě zlomil očnici a nastoupit nemůže. Zaskočí za něj šampion polského Babilonu MMA Piotr Wawrzyniak a střetnou se o prozatímní titul. Ten pak bude vítěz obhajovat proti Kinclovi.

Populárního "Terminátora" Vémolu, pro něhož jde v 38 letech nejspíš o poslední vystoupení v O2 areně, čeká v domluvené váze do 88,5 kg slovenský zápasník Samuel "Pirát" Krištofič. Pro Vémolu by to měl být předposlední zápas v kariéře. S MMA by se měl definitivně rozloučit v červnu na stadionu fotbalové Slavie odvetou s Attilou Véghem, Krištofičovým koučem.

"Nemusím Piráta jen porazit, musí to být dominantní. On bude čekat na moji chybu, kterou nesmím udělat. Ukončit ho chci submisí (což znamená, že se soupeř vzdá při škrcení nebo páčení), což se ještě nikomu nepovedlo," řekl Vémola k vyhecovanému souboji s tím, že chce zároveň znervóznit Végha před červnovým zápasem.

Na videu Oktagonu populární "Terminátor" řekl, že už nenávidí každou minutu svého tréninku. "Bolí mě celé tělo, všechno už je pro mě za trest, ale jak jsem rozjetej, tak se to snažím nevnímat," přiznal, jak tvrdě se připravuje a soupeře nepodceňuje. "Pirát vydrží hodně," dodává.

Prestižní akci odpovídá i cena vstupenek, která začíná na 1290 korunách a končí těsně pod pětadvaceti tisíci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články