Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Triatlon ČR 2024

BLOG: Hvězdy Oktagonu vědí, že o peníze jde až v první řadě, ale teď narazily

Tak to nedopadlo. Třetí zápas mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem o titul šampiona Oktagonu střední váhy se 29. prosince v O2 Areně neuskuteční. Tihle dva nabušení borci ve smíšených bojových uměních táhnou fanoušky MMA u nás, ale přece jen ne tolik, jak si asi současný držitel pásu ve střední váze Kincl myslel. Řekl si totiž o tak velké peníze, že zápas, který už i vedení Oktagonu bralo za jasnou věc, nebude.

Karlos Vémola
zdroj: oktagonmma.com

"Je to mimo realitu," konstatoval šéf Oktagonu Ondřej Novotný, když se dozvěděl sumu, kterou Kincl za zápas s Vémolou požadoval. A to i přesto, že mu bylo jasné, že to bude pořádný balík. A vzhledem k tomu, že jak známo, o peníze jde až v první řadě, utká se 29. prosince v Praze Kincl se Slovákem Vlastislavem Čepem. A Vémola – ten v turnaji nejspíš nenastoupí.

"Nemají pro mě soupeře," konstatoval Vémola a vyzval na dálku Attilu Végha, kterému má také co vracet za poslední porážku, označovanou za "souboj století".

Jenže bývalý šampion Bellatoru nereagoval ani na zmínku o větších penězích. Vémola mu totiž přes CNN Prima News vzkázal: "Attilko, pojďme v prosinci do O2 areny, stejně víme, jak to dopadne. Budeme to mít 1:1, trilogii si dáme v létě a vyděláš ještě víc, než sis přál."

Ten mu ale odpověděl, že ještě není připravený, protože původní prosincový termín Vémola věnoval jinému soupeři, a on na přípravu potřebuje tak pět měsíců. Takže by se český bijec mohl rozloučit s kariérou tak, jak chtěl – v létě s Véghem na fotbalovém stadionu.

Jen je otázka, jestli český "Terminátor" ještě potáhne fanoušky do té míry, aby zaplnili ochozy a pořadatel vydělal.

Ani výborně našláplý Oktagon, který zaměstnává stovku lidí, totiž nemůže jen tak investovat velké peníze, aniž by měl jistotu, že se mu vrátí.

A tak se to kvůli penězům kapku zamotalo. Chápu, že kariéra bojovníka MMA není podobná hokejistovi z extraligy nebo ligovému fotbalistovi, kteří odehrají za sezonu spoustu zápasů, a proto si zápasník na vrcholu kariéry musí říct o slušné peníze. Jenže, když to přeťápne, jak se to teď podařilo Kinclovi, tak na ně stejně nedosáhne a bude zápasit za částku, kterou má ve smlouvě (která také jistě není malá), s Čepem.

A pro Vémolu nejspíš tentokrát soupeř nebude, protože zápas pro zápas má smysl jen pro českého fightera, jenž nedávno v očekávaném titulovém zápase polotěžké váhy v Bratislavě za sedm vteřin knockoutoval Slováka Pavola Langera a hned vyzval k odvetě Kincla. Ten to přijal, ale svými požadavky pak vlastně odmítl.

Oktagon prostřednictvím Novotného naznačil, že v české kotlině i ty největší zdejší hvězdy MMA musejí respektovat možnosti, a když je zkusí nebrat vážně, narazí na strop. A ten se podle všeho už nyní nikam moc dál posunovat nedá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články