Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vadlejch kvůli Paříži omezuje závodní program, vynechá Odložilův memoriál

Jakub Vadlejch bude v olympijské sezoně závodit méně než dříve, vynechá i oblíbený Odložilův memoriál. Ostrý start oštěpaře a stříbrného medailistu z olympijských her v Tokiu čeká na mítinku Diamantové ligy v Dauhá. Přímý přenos vysílá ČT sport Plus v pátek od 18:00.

Jakub Vadlejch
zdroj: Reuters

Aktuálně nejlepší český atlet se v Dauhá utká s olympijským vítězem a úřadujícím světovým šampionem Níradžem Čoprou z Indie. V Kataru by Vadlejch rád navázal na dřívější kvalitní výkony, právě zde před dvěma lety poprvé hodil za 90 metrů. Tehdy byl druhý a stejnou pozici obsadil i loni.

"Znovu bude záležet na podmínkách. Uvidíme, zda organizátoři otočí rozběh, kdyby bylo potřeba. Vítr je pokaždé jiný. Hlavně tam je ale vždycky teplo, což mi sedí. Chtěl bych zužitkovat, co jsem natrénoval. Historicky jsem tam nikdy nehodil pod 86 metrů. Věřím, že to poletí i tentokrát," řekl na webu Dukly. 

V aktuální sezoně už má zapsaný výkon rovných 87 metrů, který předvedl v polovině března z plné přípravy v Potchefstroomu. "Byl to brzký start. Už tehdy jsem se cítil moc dobře a stejné je to i nyní. Odtrénoval jsem vše, co jsme s koučem naplánovali. K ruce jsem měl i osobního fyzioterapeuta, což považuji za velké plus. Vše bylo řízené, víc jsem se o své tělo mohl opřít," vrátil se třiatřicetiletý svěřenec světového rekordmana Jana Železného k soustředění v Jihoafrické republice.

Po Dauhá zamíří na závěrečný kemp do Turecka a pak se 28. května představí českým fanouškům na Zlaté tretře. Se starty ale bude tentokrát šetřit. Po ostravském mítinku bude závodit až na červnovém mistrovství Evropy v Římě. Na Memoriálu Josefa Odložila, který šestkrát za sebou vyhrál, tentokrát 3. června k vidění nebude.

"Nedá se nic dělat. Nesmím to přepálit. Stěžejní výkon chci předvést na olympiádě, musím být fit," vysvětlil trojnásobný medailista z MS. V plánu má republikový šampionát ve Zlíně a do Paříže před OH pojede ještě na červencový mítink Diamantové ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články