Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hertl se na MS nepředstaví, vedení Vegas bylo proti

Útočník Tomáš Hertl se k hokejové reprezentaci na mistrovství světa navzdory vyřazení týmu Vegas v 1. kole play-off NHL nepřipojí. Generální manažer národního mužstva Petr Nedvěd před úterním tréninkem v Praze oznámil, že klub hráče neuvolnil. Přímý přenos utkání Česko – Finsko sledujte v pátek od 19:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Tomáš Hertl
zdroj: Reuters
Je nám líto, video expirovalo.
Hertl český tým na MS neposílí, klub ho neuvolnil

"Tomáš Hertl se bohužel k mužstvu nepřipojí. Měl zájem přijet, byli jsme domluvení, ale klub nám to neumožnil. Pro nás je to obrovská ztráta, těšili jsme se na něj, ale bohužel... Musíme to respektovat," řekl Nedvěd.

Generální manažer přiznal, že do určité míry sehrál roli Hertlův nedávný operační zákrok kolena, přestože držitel bronzu z MS 2022 v Tampere odehrál po zotavení šest utkání základní části a následně i všech sedm duelů série play-off proti Dallasu (3:4 na zápasy).

"Tomáš je pro Vegas samozřejmě investicí na dalších šest let. Odehrál sice play-off a hrál něco kolem dvaceti minut, měl velkou porci na ledě, ale to koleno není stoprocentní. A já jsem tak nějak tušil, že k tomuhle dojde, že klub se k tomu postaví záporně a nebude chtít, aby hrál na mistrovství světa," konstatoval Nedvěd.

Jiný útočník David Kämpf naopak prošel výstupní zdravotní prohlídkou i pohovory v Torontu a je na cestě do Česka. K výběru kouče Radima Rulíka by se měl připojit ve čtvrtek.

"Ohledně Davida jsou ty zprávy naopak pozitivní. Odletěl ze zámoří, ve středu odpoledne by měl být v Praze a připojí se k nám ve čtvrtek na tréninku," dodal Nedvěd.

V kádru českého týmu, který začal trénovat v dějišti MS, jsou nyní tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Kämpf se připojí jako šestadvacátý.

Do turnaje může zasáhnout 25 hokejistů. Zástupci českého týmu navíc již dříve avizovali, že si patrně ještě nechají místo pro případné další posily ze zámoří.

"Víme, kdo zůstane mimo hru, až se k nám David (Kämpf) skutečně přidá, ale necháme si to pro sebe," uvedl Nedvěd.

Šampionát začne v Praze a Ostravě v pátek. Přímé přenosy vysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články