Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Procházku čeká další titulový duel: Brazilci mají živelnost, ale budu hájit kořeny válečníků v Evropě

Po šestnácti měsících se vrací do klece. Jiří Procházka bude 11. listopadu v Madison Square Garden opět usilovat o titul v polotěžké váze. Vyzve Brazilce Alexe Pereiru. Hlad a síla je tam obrovská, zní z tábora českého zápasníka. Své dojmy rodák z Hostěradic na Znojemsku sdělil ještě před odletem do New Yorku.

V červnu minulého roku porazil Jiří "BJP" Procházka ve strhujícím titulovém souboji Brazilce Glovera Texeiru v Singapuru. Obhajovat pás měl loni v prosinci znovu s Teixeirou. Kvůli vážnému zranění ramene, které si Procházka přivodil při tréninku v Las Vegas, však zápas zrušil a pásu šampiona se vzdal.

Nyní se postaví brazilskému krajanovi Teixeiry a bývalému šampionovi střední váhy Pereirovi. "Možná v sobě mají tu brazilskou živelnost, že prostě jedou a nevzdávají se. Jsou to válečníci. Tady v Evropě máme také kořeny válečníků a za tohle já tam jdu. Těším se na vzájemnou energii, která bude mezi mnou a Pereirou panovat," prohlásil jednatřicetiletý bojovník.

Podle něj byl poslední rok vydatný. "Událo se toho dost, hlavně z pozitivního hlediska. Ujasnil jsem si spoustu věcí a já bych to chtěl dokázat sobě a ukázat divákům. Nechci být sobec, zodpovídám za více věcí. Změna je život," pověděl neurčitě.

Rozdíl v soupeřích

Trenér Martin Karaivanov: "Teixeira byl určitě zkušenější, ale byl to jiný somatotyp a byl to jiný druh soupeře. Teixeira byl víc komplexní a ´zemařský´, kdežto Pereira víc vychází z postoje, čeká se tedy postojová přestřelka."

Jiří Procházka: "Jsou typově úplně jiní, co se týká stylu boje, techniky i přístupu. Možná v sobě mají oba tu brazilskou živelnost."

Žádné pochybnosti po pauze

Trenér Martin Karavainov si pochvaluje formu svého svěřence. "Hlad a síla je tam obrovská. V podstatě vůbec nevnímáme, že jsme zápasili někdy před rokem a půl," říká.

I z toho důvodu se Procházka na zápas do ikonické haly světového sportu těší. "Pochybnosti o své formě po tak dlouhé době zápasnické nečinnosti nemám. Těším se do haly, těším se, až se postavím soupeři, mám rád tu energii kolem boje. Bude boj, bude radost, to je pro mě něco tak pudového, až těžko hledám slova. Jsem prostě rád, že jsem zpět," rozplýval se před blížícím se velkým zápasem.

Původně se měl souboj s Pereirou uskutečnit až v prosinci, ale termín se nakonec přesunul na listopad. "Beru to jako pozitivum. V květnu jsem začal přípravu, od srpna vím, že mým soupeřem bude Pereira, a už jsem se ladil na tohoto soupeře. Dlouhou pauzu jsem využil k vyladění mnoha věcí a teď jdu do boje," konstatoval.

V kleci v New Yorku se Procházka postaví Pereirovi, šestatřicetiletému Brazilci, někdějšímu šampionovi UFC ve střední váze, který ale nyní údajně váží přes sto kilo, a tedy více než Procházka. "Je mi to to jedno. Mám natrénováno a můj fyzický fond je připraven na to, aby si poradil s postavou vyšší váhy. Prostě ho musím utahat, porazit, zničit," uzavřela česká hvězda MMA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články