Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Evropský šampionát v curlingu ovládly Švédky, radují se i Skotové

Mistrovství Evropy v curlingu, které hostí Tallinn, dospělo do finále. V něm se mohly radovat hráčky Švédska, které po výhře 5:4 nad Švýcarskem berou zlato. Po olympijském zlatu v Pchjongčchangu a stříbru na mistrovství světa v kanadském North Bay tak úspěšný rok završily dalším titulem. Zlatou berou také curleři Skotska.

Curlerky Švédska
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Zápas začal jedničkou pro do té doby neporažené Švýcarky a Švédkám vedeným skipkou Annou Haaselborgovou se vždy podařilo vyrovnat.

Až v osmém endu estonského šampionátu přidaly curlerky Švýcarska další bod a vedly 4:3. Desátý end ale zvládly za dvojku lépe Švédky, které měly výhodu posledního kamene.

Ta se jim povedla zužitkovat na výbornou a otočily tak na konečných 5:4. Zlato berou na ME po pěti letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Švédské curlerky porazily Švýcarky a berou zlato z ME

Už v pátek se rozhodlo o tom, že bronz získají Němky po vítězství 7:4 nad týmem Ruska. České curlerky skončily na šampionátu v Tallinnu osmé a udržely se tak v elitní divizi.

Zlato mají jisté také curleři Skotska. Ti vedli po devátém endu 6:5 nad Švédskem. Skip Niklas Edin měl teoretickou možnost zápas posunout do extra endu, ale poslední kámen nezahrál dobře.

"Jsem hrdý na své spoluhráče, že jsme to dokázali," přiznal skotský skip Bruce Mouat po vítězství 9:5. "My jsme chybovali a oni hráli dobře," zhodnotil finále Edin.

Na třetím místě nakonec skončili Italové před Němci (8:6).

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu: Muži, finále:

Skotsko - Švédsko 9:5

Ženy, finále:

Švédsko - Švýcarsko 5:4

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články