Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová se vrací k tenisu, v Monte Carlu odehrála první údery

Monte Carlo - Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová začala po vážném zranění z prosincového přepadení a operaci levé ruky s tenisem. První údery na kurtu zkoušela v Monte Carlu, ale o návratu do turnajů zatím nemluví. "Doufám, že tento obrázek vás udělá šťastnými tak jako mě! Jsem v Monaku a víte co? Jsem zpět na kurtu, hraju s normálními míči a mou starou dobrou wilsonkou," uvedla bývalá světová dvojka.

Trénink Petry Kvitové v Monte Carlu
zdroj: Petra Kvitová / Instagram

Bronzová olympijská medailistka z Ria, která se vinou zranění propadla na 15. místo světového žebříčku, měla za sparingpartnerku Rumunku Oanu Gavrilaovou (hráčku z osmé stovky pořadí WTA).

Právě v Monte Carlu se s Kvitovou, svěřenkyní kouče Jiřího Vaňka, minulý týden potkala bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. "Vypadala, že je ve skvělé fyzické kondici a věřím, že udělá vše, aby se vrátila co nejdříve. Bylo prima vidět, že se směje," prozradila z rozhovoru dánská tenistka v Praze, kde je turnajovou dvojkou Prague Open.

Kvitová byla přepadena 20. prosince ve svém prostějovském bytě a útočník jí při potyčce pořezal prsty levé ruky, v níž drží raketu. Týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů. "Zranila se přes všechny prsty v oblasti 'no man's land', která byla považována za jednu z nejhorších," řekl chirurg Radek Kebrle, který Kvitovou operoval ve Vysokém nad Jizerou.

V druhé polovině března, tři měsíce po zranění, Kvitová uvedla, že už může ruku používat k běžným činnostem a začala posilovat, aby mohla držet raketu.

Zatím figuruje na seznamu přihlášených hráček grandslamového French Open. "Chci si dopřát šanci, že budu mít příležitost hrát. Dělám všechno možné, abych měla šanci a udržela si pozitivní myšlení, ale nutně to neznamená, že budu v Paříži hrát," oznámila tenistka 17. dubna.

Roland Garros začne 28. května a její start na pařížské antuce je jen málo pravděpodobný. Optimistické předpovědi předpokládaly návrat na kurty nejdříve ve druhé polovině roku. Kdy se opravdu vrátí, zatím jasné není.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články