Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Svoboda po sázce s Knapkovou vrávoral na skifu, ale nevykoupal se

Praha - Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda si na Vltavě vyzkoušel nezvyklou roli. Usedl do skifu, sice "dětského", ale splnil tak prohranou sázku s veslařkou Mirkou Knapkovou.

Pětibojař David Svoboda (vpravo) prohrál sázku a musel do skifu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Je to hodně těžký, je to o rovnováze a já mám problémy, protože že se mi plete levá a pravá ruka," řekl Svoboda po vrávoravé jízdě. Úspěchem pro něj bylo, že se nevyklopil a mokrý byl jenom kvůli dešti.

Svoboda musel do skifu, protože s olympijskou vítězkou Knapkovou prohrál běžeckou sázku. S veslařkou se měl poměřit na pětikilometrové trati, ale kvůli nemoci na závod RunTour do Plzně nedorazil. "Takže jsem prohrál kontumačně. Jdu do toho a uvidíme, jak to dopadne," řekl odhodlaně.

Je nám líto, video expirovalo.
Svoboda s Knapkovou na skifu

Trénink a potom show

Knapková nejdříve Svobodu uklidnila slovy, že i ona se při první jízdě na skifu vykoupala. "Slyšela jsem, že jsi dobrý plavec a trenér bude na člunu, tak tě případně vytáhne," popichovala Knapková moderního pětibojaře na břehu. "Počítám s tím, mám s sebou ručník i suché věci na převlečení," usmíval se Svoboda.

První lekci dostal na dvojskifu, na kterém se učil základům. "Chvilku jsem se bála, že skončíme ve vodě oba, ale zvládl to na výbornou," chválila ho Knapková. "Mirka se o všechno postarala," řekl Svoboda.

Pak už došlo na skif. Svoboda měl štěstí, protože nedostal závodní loď, ale dětskou. "Pište zkušební," chytil se komentáře veslařů na molu. Při usedání do lodi ve žlutém dresu pražské Dukly se svým jménem a jedničkou na zádech se pekelně soustředil a byl trochu bledý. Na vodě se kymácel, zdálo se, že se překlopí, ale bojoval. "Na závodním skifu už by se koupal," zaznělo na břehu.

Dokázal jet, i když veslovat rovnoměrně se mu nedařilo. "Pořád jsem musel vyvažovat, každý druhý záběr jsem chytil kraba, tak jsem se bál, abych se necvaknul. Dát tři čtyři záběry za sebou byl pro mě úspěch," řekl Svoboda. "Všichni říkali, že to je těžký a jsem rád, že jsem se o tom přesvědčil," doplnil pětibojař.

Ještě v lodi doufal, že naláká Knapkovou na pětiboj, aby si vyzkoušela šerm nebo jízdu na koni. "Moc rád jí to umožním," řekl Svoboda. "Ráda bych to zkusila," slíbila veslařka, kterou za čtrnáct dnů čeká mistrovství Evropy a o týden později se představí i českým fanouškům na Primátorkách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články