Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ani jeden z účastníků Super Bowlu nevyhrál úvodní zápas, Bengals potopil jeden z hrdinů play-off

Fanoušci amerického fotbalu se dočkali, NFL se znovu rozjela a ve velkém stylu. Podle řady zámořských odborníků největší letošní favorité Buffalo Bills v otvíráku sezony vyhráli na hřišti obhájců titulu Los Angeles Rams 31:10. Neuspěl ani poražený finalista posledního Super Bowlu, Cincinnati podlehlo rovněž doma Pittburghu 20:23 v prodloužení.

Evan McPherson proti Steelers v rozhodujících momentech dvakrát zklamal
zdroj: USA Today Sports autor: Sam Greene

"Bizoni" potvrdili své letošní ambice a uštědřili Rams zasloužený výprask. Ačkoliv Josh Allen neměl úplně stoprocentní večer, na jeho běhové akce neměla domácí obrana recept po celý zápas. Na druhé straně excelovala obrana Bills, která zaznamenala tři zisky míče a sedm skládek quarterbacka.

Porážka Rams jako úřadujícího šampiona v prvním soutěžním zápase po zisku Lombardiho trofeje je druhou nejvyšší v historii. Jen Baltimore v roce 2013 prohrál úvodní utkání sezony o 22 bodů.

Joe Burrow prožil proti Pittsburghu nejhorší večer profesionální kariéry, pokud nepočítáme těžké zranění z předminulé sezony. Jen v prvním poločase šel čtyřikrát k zemi a ztratil čtyři míče.

Přesto mohli Bengals vyhrát, ale to by si nesměla vybrat slabou chvilkou kopáčská hvězda posledního play-off Evan McPherson. Nejdříve mu obrana Steelers zblokovala rozdílový extra point dvě sekundy před koncem čtvrté čtvrtiny, v prodloužení pak netrefil field goal z dobré pozice a hosté v úplném závěru nastavené desetiminutovky rozhodli.

Konkurenti Bengals z Clevelandu naopak svého kickera velebí. Vítězný kop Cadea Yorka měřil 58 yardů, což je nejdelší field goal nováčka v prvním zápase kariéry v historii ligy. Quarterback Caroliny Baker Mayfield tak v prvním zápase proti bývalému týmu neuspěl.

Packers zkusili proti Minnesotě hrát zónovou obranu místo toho, aby jejich nejlepší cornerback Jaire Alexander strážil hvězdu Vikings Justina Jeffersona. Výsledkem bylo pouze to, že mladý receiver měl na kontě přes 150 yardů a dva touchdowny jen za první poločas.

Nakonec z toho bylo kariérní maximum 184 yardů pro Jeffersona a důležitá výhra 23:7 pro Vikingy, kteří prokázali, že na divizního rivala zejména doma umí zahrát.

Tua Tagovailoa se stává elitním specialitou na Patriots, neprohrál s nimi ani čtvrtý zápas, což se v éře Billa Belichicka ještě žádnému quartebackovi nepodařilo. Útok Dolphins vedle něj táhl při své premiéře v novém působišti Tyreek Hill, který zachytil osm přihrávek pro 94 yardů.

Brian Daboll opustil pozici ofenzivního koordinátora u Buffala a vydal se pozvednout uvadající značku New York Giants. A užil si v Tennessee vítězný debut, na kterém měl přitom nemalou zásluhu.

Pouhých 69 sekund před koncem na jednoyardové linii místo očekávaného běhu vymyslel pasovou akci pro fullbacka Chrise Myaricka a následně odvážně místo kopu na vyrovnání skóre šel pro dva body a uspěl. Domácí Titans mohli přesto ještě vyhrát, ale Randy Bullock field goal ze 47 yardů netrefil.

Patrick Mahomes si hraje svou vlastní ligu. Proti Arizoně už pošesté v kariéře přihrál na minimálně pět touchdownů. A potřeboval k tomu pouhých 64 utkání. Chiefs vyhráli 44:21 a vypadá to, že jejich explozivní útok odchodem rychlíka Hilla do Miami příliš neutrpěl.

Tradiční sebevědomí fanoušků Dallasu letos nejspíš vyprchá nečekaně rychle. Cowboys doma podlehli Tampě 3:19, ale hlavně přišli o rozehrávače Daka Prescotta. Ten se ve 4. čtvrtině zranil, musí s házecí rukou na operaci a bude chybět minimálně několik týdnů.

Výsledky 1. hracího týdne NFL:

LA Rams - Buffalo 10:31, Atlanta - New Orleans 26:27, Carolina - Cleveland 24:26, Cincinnati - Pittsburgh 20:23 po prodloužení, Detroit - Philadelphia 35:38, Houston - Indianapolis 20:20, Chicago - San Francisco 19:10, Miami - New England 20:7, NY Jets - Baltimore 9:24, Washington - Jacksonville 28:22, Arizona - Kansas City 21:44, LA Chargers - Las Vegas 24:19, Minnesota - Green Bay 23:7, Tennessee - NY Giants 20:21, Dallas - Tampa Bay 3:19.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články