Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jít proti Spartě znovu na penaltu? Žádný problém, hlásí odhodlaně před derby Mešanovič

Praha – Na podzim se stal hrdinou derby, když právě jeho branka se stala vítěznou při triumfu Slavie na hřišti Sparty 2:0. V zápase však Muris Mešanovič zaznamenal i jeden méně povedeným okamžik, když za nerozhodného stavu nedal penaltu. Bosenský kanonýr je ale před nedělním střetem velkých rivalů pořádně namotivovaný a přiznává, že by si na pokutový kop troufl znovu.

Slavící Muris Mešanovič ze Slavie se raduje z gólu v síti Sparty
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Při absenci karetně potrestaného Jana Sýkory by slávistický střelec mohl nastoupit v základní sestavě, pokud by se trenér Jaroslav Šilhavý rozhodl postavit dva útočníky. Sám Mešanovič zatím nemá náznaky, v jakém rozestavení sešívaní naskočí, ale doufá, že v základní jedenáctce nakonec bude.

"Teprve se vrátili reprezentanti. Dneska jsme poprvé pohromadě trénovali, takže nevíme, jak se rozhodne trenér, jak bude hrát. Ale určitě bych si chtěl zahrát v takovém zápase. Je to největší zápas, proto se trénuje a hraje fotbal," řekl.

Na podzim na Spartě začal na lavičce, ale už po půlhodině nahradil zraněného Milana Škodu. V závěru první půle nedal penaltu, ale v 62. minutě otevřel skóre a Slavia nakonec vyhrála 2:0.

"Vzpomínám na to rád. I když to pro mě nezačalo moc dobře, když jsem neproměnil penaltu. Ale i když jsem ji nedal, pomohla nám, protože jsme ukázali, jaký charakter ten tým má," řekl Mešanovič.

"Když jsem ji neproměnil, byl jsem hodně zklamaný. Kluci v kabině mi tehdy hodně pomohli, trenér říkal, že určitě dám nějakého haluzáka do konce utkání. To se naštěstí podařilo, dal jsem gól mezi nohama. Ten zápas byl pro vývoj dál do sezony dobrý," doplnil bosenský útočník.

Na penaltu by si klidně za stavu 0:0 troufl znovu. "Myslím, že jo. I větší hráči nedávali penalty. Ale Milan Škoda teď proměnil dvě tři, daří se mu. Doufám, že když nějaká bude, promění ji," konstatoval Mešanovič, který má na kontě v této ligové sezoně osm gólů, i když často začíná na lavičce.

Jeho celek půjde do derby poprvé od roku 2009 v roli favorita, na Spartu má náskok devíti bodů. "Myslím, že jsme v daleko větší pohodě. I naposledy v Liberci, i když jsme nevyhráli, jsme si vypracovali dost šancí, bohužel jsme je neproměnili. Ale derby je zvláštní zápas, tam kolikrát ani forma nerozhoduje. Víme, jak to bylo na podzim. Šli jsme tam v horší pozici a dokázali jsme to zvládnout," podotkl Mešanovič.

Po remíze v Liberci Slavia přišla o vedení v lize a na první Plzeň ztrácí bod. "Jestli chceme bojovat o titul a udržet krok s Plzní, musíme teď takový zápas zvládnout. Ztratili jsme bohužel body v Liberci, což jsme neměli v plánu. Víme, že nás čeká psychicky i fyzicky těžký zápas, ale já doufám, že ho nakonec zvládneme a nějaké góly dáme," dodal šestadvacetiletý útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články