Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Valverdeho operovali tři hodiny. "Jeho sezona skončila," míní lékaři

Düsseldorf – Následky těžkého pádu z první etapy zřejmě vyřadí Aleajandra Valverdeho po celý zbytek sezony. Oznámili to doktoři z jeho stáje Movistar. Španělský tým pokračuje na Tour de France jen v osmi, lídr Nairo Quintana ztrácí po časovce 48 vteřin na vedoucího Gerainta Thomase.

Průvodce | Podcast | Videogalerie

Alejandro Valverde
zdroj: Twitter.com/alejanvalverde

Valverde nezvládl ostrou zatáčku na kluzké vozovce – najel si do ní příliš rychle a nekontrolovatelně vrazil do bariéry. Jeho tým Movistar jej nechal převézt do nemocnice, kde se potvrdilo podezření na zlomenou kolenní čéšku. Vyšetření navíc odhalilo i poranění kotníku a hlubokou ránu v holeni. 

"Naši dokotoři se rozhodli pro operaci, která proběhla během noci. Valverde zůstává v düsseldorfské nemocnici, jeho návrat k závodění je v této chvíli nejasný. Pravděpodobně to už ale letos nebude," zní z Movistaru s tím, že operace trvala tři hodiny a Valverde ještě v příštích dnech zůstane v Německu.

Podporu zkušenějšímu kolegovi z týmu vyjádřil Quintana. "Bude to bez něj hodně těžké. Pro nás to je jeden z nejdůležitějších závodníků a bolí nás, že tu s námi nemůže být," řekl kolumbijský závodník, který v úvodní etapě ztratil na hlavního favorita Chrise Frooma 36 vteřin.

V závodě kromě Valverdeho už nepokračují ani Jon Izagirre, který si v časovce poranil žebra, a také Luke Durbridge. Australský jezdec odstoupil krátce po startu druhé etapy kvůli zranění kotníku, které si přivodil v úvodním dnu.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články