Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Thomas: Trať nebyla tak hrozná, jen jste nemohli jet v zatáčkách příliš rychle

Düsseldorf – Geraint Thomas si v úvodní časovce letošní Tour de France poradil s mokrou tratí i všemi soupeři a oblékl se poprvé v kariéře do žlutého dresu. V cíli svému úspěchu skoro nemohl uvěřit. Prozradil i svůj recept, jak se mu podařilo vyhnout karambolům, které postihly některé jeho soupeře. Začtěte se i do našeho Průvodce Tour de France 2017.

Geraint Thomas
zdroj: ČTK/PA autor: Chris Wallis

Před deseti lety vyrazil do své první Tour de France. Na jejím konci slavil – podařilo se mu totiž dokončit kompletní program tehdejšího ročníku, a to jako druhému od konce na 139. místě. Nyní Geraint Thomas slaví další úspěch. V deštivé úvodní časovce vyhrál a poprvé se oblékl do žlutého dresu.

"Je to neskutečné. Vůbec jsem nepřemýšlel o tom, že by se mi to mělo povést – říkal jsem si, že mě Tony Martin určitě předjede," líčil Thomas v cíli. "Letos jsem měl několik těžkých chvílí, takže je úžasné tady takhle vyhrát," dodal Thomas, který v cíli porazil druhého Stefana Künga o pět vteřin.

Závodníky na trati trápila kluzkost vozovky – doplatila na ní celá třetina sestavy nizozemského týmu LottoNL-Jumbo, k zemi šel rovněž Tony Gallopin či Luke Durbridge. Vůbec nejhůře na tom ovšem byli Jon Izagirre a Alejandro Valverde, kteří ze závodu museli odstoupit. Druhý jmenovaný si navíc zlomil kolenní čéšku a je nejasné, kdy, jestli a v jaké kondici se k závodění vrátí.

Thomas líčil, jak se jemu podařilo vyhnout pádu. "Nebylo to tak strašné, pokud jste nejeli (v zatáčkách) příliš rychle. První zatáčku jsem vzal hodně rychle a z radia se ozvalo, ať tak neriskuji," popsat nový lídr závodu. "V některých chvílích jsem si říkal, že bych měl jet rychleji, ale nakonec to nevadilo. Pořád tomu nemohu uvěřit," uzavřel Thomas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články