Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Demonstrace síly. Rohan Dennis je prvním lídrem závodu

Letos už držel růžový dres na Giro d'Italia. Nyní si po roce znovu vyzkouší i rudý trikot pro lídra Vuelty. Skvělý australský časovkář Rohan Dennis vyhrál úvodní osmikilometrovou časovku v Málaze, když o šest vteřin porazil druhého Michala Kwiatkowského. Jan Hirt na úvod Vuelty ztratil minutu a 34 sekund.

Rohan Dennis
zdroj: Twitter.com/giroditalia

Jezdec stáje BMC, kterou po sezoně opustí a zamíří do týmu Bahrajn-Merida, startoval až mezi posledními a byl si vědom Kwiatkowského mezičasů. O Dennisově vítězství ale nebylo pochyb. Vedl na mezičasu a v cíli svůj náskok ještě o vteřinu navýšil.

Druhé místo patří Kwiatkowskému, který může doufat v to, že v nadcházejících etapách v některém z mírně kopcovitých finišů dokáže Dennise v průběžném pořadí předčit. Třetí příčka v Málaze patřila Victoru Campenaertsovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Jako první se do červeného trikotu oblékl Dennis

Kromě časovkářských specialistů soupeřili i závodníci na celkové pořadí. Jeden z nejhorších časů zajel Richie Porte (+51), který potvrdil svá slova o tom, že na Vueltě rozhodně není v optimální formě. Z favoritů si nejlépe vedl Wilco Kelderman (+22). 

Vítěz ročníku 2016 Nairo Quintana poztrácel během osmi kilometrů trati na vítěze 34 vteřin. O trochu lépe si vedl Simon Yates, jehož manko se zastavilo na 29 sekundách. Tři čtvrtě minuty ztratil další z Kolumbijců Rigoberto Urán.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 1. etapa (individuální časovka 8 km v Málaze):

1. Dennis (Austr./BMC) 9:39, 2. Kwiatkowski (Pol./Sky) -6, 3. Campenaerts (Belg./Lotto-Soudal) -7, 4. Oliveira (Portug./Movistar) -17, 5. Van Baarle (Niz./Sky) -20, 6. De Marchi (It./BMC), 7. Castroviejo (Šp./Sky), 8. Geschke (Něm./Sunweb) všichni -21, 9. I. Izagirre (Šp./Bahrajn-Merida), 10. Kelderman (Niz./Sunweb) oba -22, ...174. Hirt (Astana) -1:34. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články