Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Volejbalová play-off spějí k rychlému konci

Příbram - Volejbalisté Příbrami dnes porazili ve vyřazovací části UNIQA extraligy mužů na domácím hřiští pražské ČZU 3:1 na sety. Navázali tak na hladké vítězství v prvním zápase a přidali druhý bod do čtvrtfinálových duelů play-off. Do prvního pražského duelu tak volejbalisté Příbrami pojedou s možností proměnit první mečbol a postoupit do semifinále. Za rychlým postupem míří i všechny tři ostatní čtvrtfinále. Na domácí palubovce vyhráli podruhé i mistři z Českých Budějovic a také Liberec a Ostrava. Potřebný třetí bod mohou vybojovat v neděli v hale soupeřů.

Volejbal
zdroj: ISIFA autor: V.Rejl

Obhájci titulu z jihu Čech zvládli i druhé čtvrtfinále s Brnem s velkým přehledem. Proti týmu, jemuž opět chybělo nemocné libero Musil, dobře útočili a dlouho i bránili. Po dvou jasných setech ukončil třetí sadu po vyrovnané koncovce smečař Fila přímým bodem z podání.

"Utkání mělo podobný průběh jako první duel. Body se odvíjely od stejných věcí - servisu, bloku. Ve třetím setu jsme ale nehráli tak precizně, agresivně, Brno hrálo dobře a získalo šestnáct bodů útokem," řekl kouč vítězů Jan Svoboda.

V sérii Liberce a Zlína nemá ani jeden tým kompletní kádr: Dukle chybí nejlepší blokař po základní části Piovarči i smečař Ticháček, Moravanům zase zkušený útočník Čajan. Vývoj je však očekávaný a tým Michala Nekoly pojede do Zlína s vedením 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalový oddíl Příbram - volleyball.cz ČZU Praha

Ostrava zvládla druhý duel s Benátkami nad Jizerou výrazně lépe. Zatímco ve středu vyhrála až v pěti setech a musel ji probudit střídající padesátiletý veterán Štika, dnes žádné drama nedopustila a míří také bezpečně do semifinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články