Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Volejbalistky Prostějova touží v LM po prvním vítězství

Prostějov – Získat první vítězství v letošní Lize mistryň se pokusí volejbalistky Modřanské Prostějov v dnešním duelu v domácím prostředí proti polskému týmu Atom Trefl Sopoty. České mistryně mají po první polovině základní části na svém kontě pouze jediný bod, který vybojovaly po prohře 2:3 hned v úvodním utkání v ruské Kazani. Utkání začíná v 18:00 hodin a bude posledním letošním duelem v Lize mistryň. V přímém přenosu jej odvysílá ČT4 a sportživě.cz.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČT4

S volejbalistkami Sopot si Prostějov změří síly v průběhu pouhých osmi dnů podruhé. Minulé úterý si svěřenkyně trenéra Miroslava Čady z Polska přivezly prohru 0:3. "V domácí odvetě očekávám mnohem lepší výkon a věřím, že je v našich silách uspět," uvedl kouč Čada, který přiznal, že prostějovské výkony v Lize mistryň zatím mají sestupnou tendenci. "V přípravě jsme udělali pro zlepšení současné situace maximum. Náš tým má určitě na lepší výsledky, než zatím dosahuje. Ovšem už je potřeba špatnou bilanci otočit," dodal.

V prvním zápase v Sopotech byl největší rozdíl ve výkonnosti obou týmů v obraně na síti. Vypovídá o tom i jednoznačná bilance 14:1 ve prospěch domácích volejbalistek. "V tomto směru nás soupeřky výrazně předčily. Našim útokům chyběla přesnost. Chyby v tomto zápase jsme si v přípravě rozebrali. Prohráli jsme po našem špatném výkonu. Rozhodně Sopoty nepředvedly žádný nepřekonatelný volejbal," uvedl Čada.

Případné středeční vítězství by posílilo prostějovské naděje na postup do play-off. Do vyřazovacích bojů zasáhne šestnáct týmů z dvaceti. V základní části je pět skupin a z jedné z nich postoupí všechny čtyři celky. Po první polovině soutěže má kromě Prostějova na čtvrtém místě jeden bod ještě italské Bergamo, naopak v dalších skupinách německé týmy Schwerin a Drážďany zatím nezískaly ani bod, stejně jako Bělehrad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články