Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Volejbalistky Prostějova odvrátily mečbol a rozhodne se u nich

Olomouc – Čekání na mistryně volejbalové extraligy se odkládá na sobotu. Hráčky Olomouce nezvládly mečbol a ve čtvrtém utkání finále play-off prohrály s obhájcem titulu z Prostějova hladce 0:3 po setech 23:25, 18:25 a 16:25. Stav série je nyní 2:2 na zápasy a rozhodne se až v sobotu od 17 hodin v Prostějově.

Finále extraligy volejbalistek Olomouc - Prostějov
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Luděk Peřina

V Olomouci čekají na titul jednadvacet let a nyní se pokusí o zázrak na palubovce vítězek předchozích osmi ročníků soutěže. Hráčky Olomouce nezopakovaly výkon ze středy, kdy přehrávaly v úvodních dvou setech soupeřky větším herním tlakem.

"Vstoupili jsme do utkání úplně jinak. Celý zápas jsme odehráli v euforii. Podali jsme kolektivní výkon. Od prvního míče bylo jasné, že nastoupil úplně jiný tým než včera," řekl Miroslav Čada, trenér Prostějova.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Prostějova odvrátily mečbol Olomouce

Celek Prostějova položil základ k vítězství už v úvodní sadě, v níž soupeřky předčil lepší hrou v poli a také přesnějšími bloky. Po vyrovnaném úvodu se podařilo svěřenkyním trenéra Čady soupeřkám odskočit za stavu 9:9 pětibodovou šňůrou při podání Gambové.

Olomoucké hráčky se ještě v závěru sady na chvíli vzchopily, získaly zásluhou útočného důrazu Napolitano-Šenkové s Michalíkovou jednobodový náskok (21:20), koncovku ale nezvládly.

Podobný průběh měla i druhá sada. V ní domácí celek nestačil na síti pokrýt útoky Massové s Emontsovou, které doplňovala i důrazně zakončující Gambová. Olomouc postupně ztrácela ofenzivní sílu, kterou by mohla zachytit vzrůstající bodový náskok hostů. 

"Útočně jsme byli o hodně lepší. V obraně na síti takový rozdíl nebyl. Ale rozhodovalo se na síti. Celou sérii nás drží na liberu Kovářová," uvedl Čada, který pochválil za výborný výkon nahrávačku Hindriksenovou.

Po jednoznačném průběhu druhého setu hráčky Olomouce ve třetím setu zcela vypadly z role. Volejbalistky Prostějova rychle získaly hned v úvodu pětibodový náskok, převzaly režii zápasu do svých rukou a nedaly soupeřkám naději na zvrat.

"Klíčem k výsledku byl první set. Kdybychom zvládli jeho koncovku, tak by se zápas vyvíjel jinak. Z naší strany byl potom výkon křečovitý a bez myšlenky. Nedá se říci, že by nám chyběla maximální snaha. Ovšem v její přemíře nás opouštěla koncentrace," uvedl olomoucký kouč Jiří Teplý.

Finále play off extraligy volejbalistek - 4. zápas:

Olomouc - Prostějov 0:3 (-23, -18, -16), stav série: 2:2.

Sestavy a body:

Olomouc: Dudová 1, Dedíková 4, Čutuková 1, Napolitano Šenková 9, Michalíková 5, Sajdová 10, libero Sainová - Strušková 10, Andrejevová, Kubínová, Košická. Trenér: Teplý.

Prostějov: Gambová 4, Herelová 17, Hindriksenová 3, Emontsová 14, Frigová 6, Massová 13, libero Kovářová. Trenér: Čada.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články