Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky Prostějova na úvod kvalifikace jasně vyhrály v Békéscsabě

Békéscsaba – Volejbalistky Prostějova zvítězily v úvodním zápase druhého kola kvalifikace Ligy mistryň v maďarské Békéscsabě 3:0 po setech 25:21, 25:18 a 25:23. Hlavní oporou Prostějova byla turecká univerzálka Basaová, která zaznamenala 14 bodů. Odveta je na programu v sobotu v Prostějově, vítěz dvojutkání narazí v další části kvalifikace na lepšího z dvojice Maccabi Haifa – Dabrowa Górnicza.

"Jsem rád nejen za výsledek, ale také za způsob hry, který jsme předvedli. Měl jsem z tohoto zápasu obavy, neboť máme více než z poloviny nový tým a hráčky nemají zkušenosti s Ligou mistryň," řekl trenér Prostějova Peter Goga.

České mistryně potvrdily roli favoritek, s výjimkou úvodní části druhého setu měly utkání pod kontrolou. Hráčky Prostějova přehrávaly soupeřky od úvodních míčů pestřejší hrou a větším důrazem.

Rychle získaly uklidňující pětibodový náskok (12:7). Maďarské šampionky se ještě dotáhly na rozdíl jednoho bodu, koncovku první sady ale zvládly s přehledem svěřenkyně trenéra Gogy. V úvodu druhého setu se Maďarky na chvíli vzepjaly k odporu, který ale neměl dlouhého trvání.

Obdobný průběh měla také třetí sada, Prostějov si stále udržoval bezpečný náskok. V závěru třetího setu ještě dokázaly domácí volejbalistky vyrovnat na 23:23, rozhodující poslední dva body ale uhrály zkušenější české mistryně.

"Všechny hráčky odvedly dobrý výkon. Měli jsme dobrou obranu na síti, hráli jsme trpělivě. Do odvety ale jdeme s pokorou, protože ještě není nic rozhodnuto. I když naší výhodou je, že nám k postupu stačí doma uhrát dva sety," uvedl Goga.

Linamar Békéscsaba - Agel Prostějov 0:3 (-21, -18, -23)

Rozhodčí: Popovič (Srb.), Schimpl (SR). Čas: 83 min. Diváci: 1482.

Nejvíce bodů Prostějova: Basaová 14, Emontsová 11, Matienzová 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články