Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Volejbalistky Prostějova mají do semifinále extraligy blíž než Ostrava

Čekání na posledního semifinalistu trvá. Mistrovský Liberec, vítězky Českého poháru KP Brno a také volejbalistky Olomouce už mají jistotu, že si zahrají v extralize o medaile. Všichni tři favorité ukončili čtvrtfinálové série v nejkratším možném termínu, v poslední sérii má Prostějov k postupu blíž než Ostrava. Hanačky ve čtvrtek vyhrály v ostravské hale 3:1 a v neděli mohou semifinálové dvojice zkompletovat. Na vítěze této série čeká Liberec, KP se utká s Olomoucí.

Radost volejbalistek Prostějova
zdroj: Facebook - VK Prostějov

Liberecká Dukla vyhrála o sedm bodů před KP základní část a osmý Frýdek-Místek porazila třikrát bez problémů 3:0. Královo Pole mělo v Olympu mnohem těžšího soupeře: brněnský celek nejprve Pražanky přehrál 3:2, následně 3:1 a dnes poprvé neztratil ani set.

Na první pokus ukončily čtvrtfinálovou sérii také volejbalistky Olomouce, které nepustily do bojů o medaile brněnské Šelmy a vyhrály nad nimi 3:0. Dramatická je tak jen série mezi Ostravou a Prostějovem. Hostující tým poprvé v sezoně v ostravské hale uspěl a vede 2:1.

"Soupeř nám dva sety skoro dal, protože chyboval více. Ve třetím setu se soupeř zvedl a my jsme začaly chybovat, ale ve čtvrtém setu to holky asi nezvládly ve svých hlavách a my set vyhrály lehce," řekla prostějovská kapitánka Simona Bajusz.

"Udělali jsme v prvním setu strašně moc chyb na servisu, snad sedm zkažených a celý zápas jsme byli slabí na útoku. V tomto se musíme zlepšit, protože jsme dnes opravdu hodně chybovali, ale budeme to muset hodit za hlavu a bojovat v neděli," uvedl kouč Ostravy Zdeněk Pommer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články