Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Volejbalistky porazily Alžírsko za hodinu hladce 3:0

Brno - České volejbalistky porazily na úvod druhého turnaje Grand Prix v Brně rozdílem několika tříd Alžírsko 3:0 po setech 25:8, 25:7 a 25:17. Utkání trvalo jen 63 minut a výsledek výrazně přiblížil český tým postupu do závěrečného turnaje Final Four v polovině srpna v Bulharsku. Přímý přenos sobotního utkání Česko - Mexiko sledujte od 15:50 na ČT sport a našem webu.

"Splnili jsme roli favorita. Mohu být spokojen s naším výkonem v úvodních dvou setech. Také proto, že jsem sáhl ke změnám v sestavě a dal příležitost i dalším hráčkám. V úvodní části třetího setu jsme zbytečně ztratili koncentraci, po několika chybách jsme vypadli z rytmu a nabídli soupeřkám srovnat krok. Závěr jsme opět zvládli, i když mám k našemu výkonu v této části zápasu připomínky," řekl kouč českých volejbalistek Carlo Parisi.

Alžířanky za celé utkání domácí hráčky v ničem neohrozily a výkonem s výjimkou poloviny třetího dějství zaostaly za očekáváním alespoň trochu vyrovnaného duelu. Hned první podání afrického týmu letělo jen pod síť a předznamenalo jasnou převahu domácí reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalové Grand Prix Česko - Alžírsko

I když italský trenér českého týmu Parisi sáhl oproti prvnímu turnaji v kazašské Almatě k několika změnám a dal příležitost hráčkám z lavičky, na jednoznačném vývoji se nic nezměnilo. Na nahrávce nastoupila od začátku Pavla Vincourová, na smeči se poprvé objevila Andrea Kossányiová.

Při podání Veroniky Trnkové získaly české hráčky postupně náskok 11:1. Volejbalistky Alžírska se nezmohly na kloudnější útok, jejich snaha končila pouze na volném přehození míče přes síť, obranu měly děravou.

Radost českých volejbalistek
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Stejný obraz nabídla i druhá sada. České volejbalistky si se slabými soupeřkami pohrávaly a nepolevily v koncentraci. Vývoj skóre byl opět jednoznačný, v zakončení se nejčastěji prosazovala Aneta Havlíčková, kterou doplňovaly hlavně Havelková s Kossányiovou. Alžířanky ve druhé sadě uhrály pouze sedm míčů.

V posledním setu dal kouč Parisi příležitost dalším hráčkám lavičky. Ztráta koncentrace se projevila na několika nevynucených chybách. Alžířanky do poloviny setu udržovaly vyrovnanou partii, v závěru ale opět odpadly a český tým došel velmi snadno ke čtvrtému vítězství v letošní Grand Prix.

Druhý turnaj Grand Prix volejbalistek - skupina 3:

Česko - Alžírsko 3:0 (8, 7, 17)
Sestava a body Česka: Vincourová 1, Havlíčková 19, Kossányiová 11, Havelková 6, Trnková 3, Sajdová, libero Chlumská - Kvapilová 5, Rutarová 6, Vyklická 1, Vanžurová 1, Smutná, Dostálová 2. Trenér: Parisi.

Kazachstán - Mexiko 3:0 (18, 16, 19)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články