Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Volejbalistky Olomouce srazily v extralize vedoucí Liberec

Vedoucí celek extraligy volejbalistek padl. Olomoucké hráčky zdolaly Liberec, pro který je to druhá porážka v sezoně. Souboj posledních dvou mistrovských celků skončil na Hané jasnou výhrou domácích šampionek z roku 2019. Dukla nezískala ani set a přes dvacet bodů se dostala jen ve třetím setu. Olomoucké hráčky lídra tabulky dostaly pod tlak i čtrnácti esy.

"Samozřejmě mě těší výhra nad ligovým hegemonem, ale víc než z výsledku 3:0 a tří bodů mám radost z našeho výkonu. Byl neskutečně bojovný, holky byly agresivní na bloku i v útoku. Na Liberec jsme se připravovali celý zkrácený týden, neznali jsme samozřejmě předem jejich sestavu, ale hráčky a jejich přednosti i nedostatky ano," řekl olomoucký kouč Martin Hroch.

Věří, že jeho tým uspěje i v sobotu proti brněnským Šelmám. "Případný neúspěch by totiž všechno mazal," doplnil. Jeho kolega na lavičce libereckých úřadujících mistryň Libor Gálík byl hodně kritický. "Gratulace domácímu týmu, hrál opravdu výborně, koncentrovaně a nadšeně. Byl to pravý opak projevu našeho týmu, který snad přijel jako na výlet. Naše klíčové hráčky nepředvedly vůbec nic, víc to snad nemá cenu hodnotit," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Olomouce vyhrály v extralize nad Libercem

Po dohrávce 15. kola se tak náskok Dukly ztenčil na dva body, protože Ostrava bitvu o druhou příčku proti KP Brno ovládla 3:1. Královo Pole na dnešního přemožitele z dohrávky 10. kola ztrácí tři body, o další jeden zaostává Olomouc.

"Řekly jsme si, že musíme do každého setu nastoupit od začátku, což se nám podařilo. V tom třetím setu jsme zaváhaly, ale to nevadí. KP Brno vyhlásilo, že si jede pro tři body, takže jsem ráda, že si my odnášíme ty body," řekla ostravská kapitánka Andrea Štrbová, s 15 body nejvíce bodující hráčka zápasu.

UNIQA extraliga volejbalistek:

10. kolo:

Ostrava - KP Brno 3:1 (19, 25, -15, 18)
Nejvíce bodů: Štrbová 15, Kotlabová 12, Jedličková 11 - Jelínková 14, Sweetová 12, Hrušecká a Koulisiani po 11.

15. kolo:

Olomouc - Liberec 3:0 (11, 20, 22)
Nejvíce bodů: Šepelová 14, Blancová 13, Dos Santosová 11 - Kvapilová 15, Nová 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články