Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Volejbalistky duelem se Slovenkami zahájí Zlatou evropskou ligu

České volejbalistky zahajují ve Zlíně Zlatou evropskou ligu. Prvními soupeřkami českého výběru jsou Slovenky, které už za sebou mají první utkání, v němž porazily Rumunsko 3:1. Česko obhajuje loňské stříbro, ale do soutěže vstupuje s omlazeným týmem. Přímý přenos sledujte od 15:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Trenér Jannis Athanasopulos má k dispozici jen pět účastnic loňského mistrovství světa v čele s kapitánkou Michaelou Mlejnkovou. Sedmi hráčkám je maximálně dvacet let, benjamínkem je teprve sedmnáctiletá smečařka Joséfina Smolková.

Před první soutěží nabité reprezentační sezony, v níž Češky čeká ještě evropský šampionát a olympijská kvalifikace, volejbalistky minulý týden odehrály tři přípravné zápasy proti Tchaj-wanu. Ty v Táboře skončily 4:1, 3:2 a 2:2 z pohledu domácích.

Trenér Athanasopulos zapojil všechny své svěřenkyně. "Po sedmi osmi dnech tréninků s několika novými hráčkami v týmu byla výzva dávat tým dohromady. Každý den jsme si vytyčili jiné cíle. Prvotně to byla obrana na síti a v poli, pak následně útok na bod. Každý den jsme se soustředili na to, jak se zlepšit. Zatím nejsme připravení, máme toho hodně co zlepšovat, nicméně se moc těšíme na zápasy ve zlaté Evropské lize," uvedl řecký kouč na svazovém webu.

Nahrávačka Kateřina Valková věří, že týmu tyto zápasy pomohou zahodit nervozitu před Evropskou ligou. "Bylo vidět, že po klubové sezoně to byly první zápasy v reprezentaci. Sehranost, komunikace a celkově sport vypadal postupně líp a líp," ocenila. "Zkoušíme různé kombinace. Bylo důležité si to zkusit před ostrými zápasy ve zlaté Evropské lize," doplnila smečařka Mlejnková.

Triumf obhajují Francouzky. Devět účastníků je rozdělených do tří skupin. Ženy na rozdíl od mužů nebudou mít v Evropské lize turnaj Final Four na jednom místě. Semifinále a finále se uskuteční 24. a 25. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články