Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky chtějí v Bosně stvrdit postup na mistrovství Evropy

České volejbalistky mají před sebou druhý turnaj kvalifikační skupiny F a k postupu na mistrovství Evropy jim stačí jedno vítězství. Před týdnem v lotyšském Daugavpilsu vyhrály svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose všechny tři zápasy a ztratily jen jeden set. Od pátku do neděle chtějí v Bosně a Hercegovině účast na Euru potvrdit. Všechna utkání českých reprezentantek můžete sledovat na webu ctsport.cz, to první proti Bosně už dnes od 19:55.

Volejbalistky mají na kontě devět bodů a náskok tří bodů před Bosnou. Třetí je s třemi body Slovinsko a poslední bez výhry Lotyšsko. Na evropský šampionát postoupí dva týmy a Češky tak můžou slavit postup už v případě páteční večerní výhry nad Bosnou.

"Nálada je bojovná, musíme zopakovat výsledky z prvního turnaje a udělat ten druhý velký krok," řekla kapitánka a smečařka Andrea Kossányiová. "Ještě není nic hotovo, Bosna může doma ještě zazlobit, jdeme zápas od zápasu," dodala nahrávačka Kateřina Valková.

V prvním turnaji se volejbalistkám dařilo soupeřky přehrávat. Dobře podávaly, pomáhaly si úspěšnými bloky a v útoku je táhla univerzálka Gabriela Orvošová.

"Minulý týden jsme udělali první krok, ale teď se musíme soustředit na druhou část. Nebude to jednoduché, ale jsme připraveni bojovat za náš velký cíl," uvedl Athanasopulos.

Volejbalistky v případě postupu napraví nepovedenou předešlou kvalifikaci. V roce 2019 na mistrovství Evropy po 14 letech chyběly. Letos ME hostí na přelomu srpna a září Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko, na turnaji bude hrát 24 týmů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články