Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Volejbalisté budou hrát kvalifikaci MS v Opavě, ženy ve Varně

Lucemburk - Čeští volejbalisté budou o postup na mistrovství světa bojovat v domácím prostředí. Los kvalifikace rozhodl, že se v Opavě od 3. do 5. ledna utkají s Bulharskem, Nizozemskem a Kyprem. Ženy pocestují do Varny, kde se ve stejném termínu střetnou s Bulharskem, Slovenskem a Běloruskem o mistrovství hrané na přelomu září a října v Itálii.

České volejbalistky
zdroj: ČT24

Z mužské kvalifikace postoupí na šampionát, který se uskuteční v Polsku v září 2014, vítězové pěti skupin a nejlepší celek z druhého místa. Mezi ženami si účast zajistí vítězky pěti skupin a dva týmy z druhých míst. Vedle pořadatelů mají v obou kategoriích start bez kvalifikace jistý i finalisté nedávného mistrovství Evropy.

Otázkou zatím je, kdo české výběry do bojů o MS povede. U žen nejspíše zůstane Ital Carlo Parisi, ale u mužů po neúspěchu na evropském šampionátu skončil Nizozemec Steward Bernard. "Národní družstvo opustí, už jsem to s ním osobně probral," uvedl předseda volejbalistů Zdeněk Haník a sdělil, že informaci o trenérech reprezentací zveřejní příští středu.

Na posledních MS české výběry nechyběly. Muži se v Itálii 2010 postarali o několik překvapení a skončili desátí, ženy obsadily v Japonsku 15. místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články