Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Volejbalisté Budějovic porazili Liberec i podruhé

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic potvrzují ve finále extraligy roli favorita a po dvou domácích soubojích vedou nad libereckou Duklou 2:0 na zápasy. V dnešním druhém duelu museli mnohem více bojovat, ztratili druhou sadu, ale soupeře nakonec zlomili a vyhráli 3:1 na sety. Finále se po dvou dnech pauzy přesune do liberecké haly a Dukla se doma pokusí sérii hranou na čtyři vítězství zdramatizovat 22. a 23. dubna.

Utkání Budějovice - Liberec
zdroj: ČT24

"Je důležité, že jsme si drželi vysokou úspěšnost v útoku při podání soupeře. V tom jsme byli lepší, to rozhodlo," řekl trenér vítězů Jan Svoboda. "Vedeme dva nula, ale zůstáváme nohama na zemi," dodal.

Obhájci titulu rozproudili publikum bojovností v první sadě, kterou esem ukončil Jakub Novotný. Druhé finále bylo dramatičtější a vyrovnanější než to první, které Jihostroj ovládl 3:0. Ve druhém setu univerzál Dukly Hadrava našel recept na obranu Budějovic a liberečtí volejbalisté získali svůj první set ve finále.

V dramatické třetí sadě bylo skóre dlouho vyrovnané, ale koncovku zvládli lépe svěřenci Jana Svobody, kteří se opírali především o blokaře Macha se Sukubou a venezuelského smečaře Rojase. Povzbuzení hráči Budějovic pak Liberec smetli rychlým nástupem do čtvrté sady, kterou suverénně ovládli.

"Zlomový bod byl ve třetím setu za stavu 16:14, nedohráli jsme bod, který jsme mohli získat a pak nám ujeli o pět bodů. Tam se rozhodlo," řekl liberecký kouč Michal Nekola. "Ani jedno utkání jsme v Budějovicích nehráli dobře, hlavně v tom prvním. Doufám, že se v domácím prostředí zlepšíme," uvedl Nekola.

České Budějovice - Liberec 3:1 (17, -21, 18, 15)

Rozhodčí: Fink, Činátl. Čas: 96 min. Diváci: 2 200. Stav série: 2:0.

Sestavy a body:

Č. Budějovice: R. Mach 12, J. Novotný 13, Rojas 17, Sukuba 16, Zapletal 4, Fila 10, libero Juračka - Habr. Trenér: Svoboda.

Liberec: Pešl 2, Beer 3, Řezníček 1, Hýský 8, Staněk 9, J. Hadrava 18, libero Kopáček - Vodrávka 1, Démar, Ticháček, Steffan, Piovarči 3. Trenér: Nekola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články