Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Ve finále Českého poháru doplní Liberec hráčky Králova Pole

V Táboře vrcholí Český pohár volejbalistek. V úvodním semifinálovém utkání se radovaly hráčky Liberce, které zdolaly Olomouc 3:1 na sety a postoupily do nedělního boje o trofej. V druhém duelu KP Brno otočilo zápas s Olympem a vyhrálo 3:2 na sety.

Liberecké hráčky v posledním vzájemném duelu před dvěma měsíci v extraligovém šlágru neuhrály v Olomouci ani set. Dnešní pohárové semifinále začal ligový lídr suverénně, první set vyhrál 25:17, ale ve druhém byly lepší Hanačky. Pak už dominovala Dukla a zápas rozhodla sedmibodovou šňůrou na konci. Jejími hrdinkami byly podávající blokařka Kateřina Kohoutová a smečařka Lucie Nová.

"Nastoupili jsme zbytečně nervózně, udělali spoustu zbytečných chyb. Do druhého setu jsme kompletně překopali sestavu, nahrávku uklidnila Tinklová a po dobrém výkonu se nám podařilo vyrovnat. Pak začala ta pravá pohárová bitva," řekl olomoucký kouč Martin Hroch. Liberec tradičně táhla univerzálka Nikola Kvapilová, jež byla vyhlášena i nejlepší hráčkou.

Brňanky se do pohárového semifinále dostaly po čtyřech letech a zápas s Olympem začaly dobře. Poté Pražanky vývoj otočily, na konci třetí sady ale přišly o smečařku Leonu Neumannovou, jež si poranila kotník. Oslabené už na volejbalistky z Králova Pole nestačily, rozhodující set patřil Brnu jasně 15:7.

Český pohár volejbalistek - semifinále v Táboře:

Liberec - Olomouc 3:1 (17, -19, 21, 18), KP Brno - Olymp Praha 3:2 (14, -25, -16, 15, 7).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články