Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

V poháru volejbalistek se opět radují hráčky Prostějova

Teplice - Český pohár volejbalistek patří šestým rokem po sobě hráčkám Prostějova. Ve finále v Teplicích mezi aktuálně dvěma nejlepšími týmy domácí extraligy porazily Olymp Praha 3:1 na sety, získaly první trofej v sezoně a 27. února na domácí palubovce budou mít šanci vyhrát i Česko-slovenský pohár. Soupeřkami Prostějova bude Slávia EU Bratislava.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Prostějov vládne posledních pět let českému ženskému volejbalu, a přestože v této sezoně není tak suverénní a trápí ho marodka, Olympu pohár nedopřál. Po třech výhrách v této sezoně extraligy (3:2, 3:2 a 3:0) zvítězil i na čtvrtý pokus.

První sadu favorizované Moravanky vyhrály jasně 25:14, pak je ale trápil horší příjem a Pražanky výrazně zlepšily útok. Odměnou bylo Olympu dílčí vítězství 25:21. Jenže pak Prostějov zvládl další dvě koncovky a opět převzal Český pohár i zlaté medaile.

"Zápas byl trochu jako na houpačce, jednou se dařilo jednomu týmu, pak druhému. Rozhodly maličkosti a zkušenosti," řekla nahrávačka staronových šampionek Pavla Vincourová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články