Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tahle sezona byla fakt nesmírně dlouhá. Kredit patří kondičnímu kouči, říká Valková

Extrémě náročnou sezonu za sebou mají české volejbalistky. Od dubna do září sehrály kvalifikaci o účast na mistrovství Evropy, čtvrtfinále v Challenger Cupu, Zlatou Euroligu, kde došly do finále, a v závěru navíc světový šampionát, kam se volejbalistky vrátily po dvanácti letech.

"Tahle sezona byla pro nás opravdu dlouhá. Bylo to nadmíru dlouhé. Připravené jsme byly hodně dobře letos, byla tam i nějaká pauza na odpočinek, ale celé to směřovalo k tomu, že to bude dlouhé. Kredit musí jít kondičnímu trenérovi," říká reprezentační nahrávačka Kateřina Valková.

"Z hlediska sebevědomí bylo dobré, že jsme šli do mistrovství světa s vítěznými pocity, ale s tou špičkou se to nedalo rovnat," dodává.

"Jsem hrozně ráda za to, kolik prostoru jsem mohla dostat, byla to obrovská zkušenost. První rok v reprezentaci jsem nevěděla, co od toho čekat, ale jsem moc ráda, že jsem si mohla zahrát s těmi nejlepšími týmy," tvrdí libero nároďáku Daniela Digrinová.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: České volejbalistky po MS

Na světovém šampionátu vyhrály Češky jeden z pěti zápasů. Porážka s Argentinou připravila hráčky o šanci na postupové čtvrté místo. Brazilky, Japonky a Číňanky byly v této skupině výrazně silnější.

"Tým rostl zápas od zápasu. Nejsme zvyklí hrát na takhle vysoké úrovni. Třeba proti tak vysokým blokům a velmi dobré obraně na síti. Byla to pro nás skvělá zkušenost," řekl trenér Athanasopulos.

Výhra nad Kolumbií znamená nejen páté místo ve skupině, ale také body do světového žebříčku. Ten je klíčový pro šanci na účast v olympijské kvalifikaci. "Díky tomuto vítězství to vypadá, že se příští rok do kvalifikace o olympijské hry dostaneme. To by byl pro nás další velký turnaj," poznamenal řecký kouč.

"Překvapily mě týmy z Asie, například Japonsko. To hrálo vážně tak rychle, že jsem si vůbec nedokázala představit, jaké to je proti nim hrát," říká Digrinová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články