Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Srbsko a Brazílie potvrdily roli favoritů až v tie-breaku, do semifinále míří i Italky a Američanky

V semifinále mistrovství světa volejbalistek se mezi USA a Srbskem odehraje repríza loňského souboje ze stejné fáze na olympijských hrách. Zlaté medailistky z Tokia Američanky ve čtvrtfinále hladce porazily 3:0 bronzový tým z posledního mistrovství Evropy Turecko, Srbky mohou snít o obhajobě titulu po pětisetové bitvě s domácím Polskem.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Do semifinále MS postoupily volejbalistky Srbska a USA

V Gliwicích Srbky zareagovaly na ztrátu prvního setu a ve čtvrté sadě směřovaly k vítězství, ale vedení 23:19 jim nestačilo.

Domácí tým pěti body za sebou vývoj otočil a posunul zápas do tie-breaku. V něm ale naopak těsnou koncovku zvládl soupeř a při třetím mečbolu rozhodl (16:14).

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Brazílie a Itálie. Jihoameričanky zvrátily proti Japonsku dvousetovou ztrátu a odvrátily hrozbu toho, že budou mezi nejlepšími čtyřmi týmy chybět podruhé za sebou.

Ve čtvrtém setu prohrávaly 22:23, ale v dramatické koncovce soupeře k mečbolu nepustily (27:25) a v tie-breaku pak stříbrné olympijské medailistky využily svoji třetí šanci ukončit zápas (15:13).

Vicemistryně světa a evropské šampionky Italky porazily v repríze semifinále z minulého MS 3:1 Číňanky. Asijský celek po stříbru a bronzu tentokrát skončí bez medaile.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články