Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Správkův servis rozhodl, Liberec přetlačil Karlovarsko a získal Český pohár

Dramatické finále Českého poháru, které dospělo až do pátého setu, opanovali volejbalisté Liberce. Dukla otočila proti Karlovarsku skóre, zvítězila 3:2 a na cennou trofej dosáhla pojedenácté v historii. Tie-break, který vyhrála 15:13, rozhodla dvě "dělová" podání kapitána Aleše Správky.

Volejbalisté Liberce se radují ve finále Českého poháru
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"V letošní sezoně to byl asi nejtěžší zápas. Překlopilo se to až v pátém setu. Smekám před klukama. Nechali tam všechno, bylo to výborné finále z obou stran," řekl trenér vítězů Michal Nekola. "Bylo to o nervy. Karlovarsko hrálo fakt dobře, o to víc jsem hrdý na náš tým," doplnil Jan Štokr, s 29 body nejlepší hráč střetnutí.

Liberec je tradičním finalistou, za posledních třináct let chyběl v rozhodujícím pohárovém utkání jen třikrát. Naposledy triumfoval předloni. Karlovarsko před rokem podlehlo v boji o trofej Kladnu 1:3.

V úvodní sadě dominovaly karlovarské bloky, ve druhé se ovšem vývoj duelu úplně otočil a Liberec ji vyhrál rozdílem 11 bodů. Dukla pak velmi dobře vstoupila i do třetího dějství, jenže o slibný náskok 8:3 přišla a v koncovce se radoval soupeř.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatický závěr pohárového finále Liberec - Karlovarsko

Z útlumu se nicméně Severočeši dokázali dostat, vyrovnali na 2:2 a v tie-breaku si vypracovali první mečbol, i když předtím většinou prohrávali. Karlovarský tým pak nezpracoval ani druhé Správkovo podání a podlehl 13:15.

"My jsme to trochu neustáli na příjmu. A tím nemyslím jen ty poslední dva balony Správky. V podstatě s každým dobrým servisem Liberce jsme měli problémy," řekl kouč Karlovarska Jiří Novák.

Finále Českého poháru volejbalistů ve Svitavách:

Liberec - Karlovarsko 3:2 (-17, 14, -24, 21, 13) Nejvíce bodů: Štokr 29, Galabov a Holubec po 10 - Rejlek 22, Zmrhal 19, Hudeček 14.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články