Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Špičkové beachvolejbalistky na Štvanici – z kvalifikace proklouzly Vorlová s Nakládalovou

Praha – Kurty na pražské Štvanici popáté v historii patří beachvolejbalovému podniku světového okruhu, ale poprvé se zde místo mužů představují ženy. Turnaj Prague Open začal kvalifikací, do hlavní soutěže postoupily ze tří českých párů Michaela Vorlová a Šárka Nakládalová.

Plážový volejbal
zdroj: ČT4

Vorlová s Nakládalovou sice hrají spolu na písku první sezonu, ale favorizované Nizozemky Luijkenovou a Sinnemaovou v prvním kole porazily za pouhých 28 minut 2:0 na sety. "Jsme na domácí půdě, máme tu spoustu známých. Neměly jsme co ztratit, šly jsme do toho naplno," řekla po zápase spokojená Vorlová. Ve druhém kole navíc přešly přes čínský pár a zahrají si hlavní soutěž.

Postup do druhého kola si vybojoval i další nově složený pár Karolína Řeháčková, Soňa Nováková Dosoudilová, která přes rok hraje extraligu v šestkovém volejbale. Češky se na kurtu pořádně nadřely, nad mladými Australankami Palmerovou a Stoneovou vyhrály po boji 2:1. Ve druhém kole jim však vystavily stopku Litevky Dumbauskaiteová a Povilaityteová.

Třetí český pár Gálová, Třešňáková se po porážce s Norkami Solvollovou a Lundeovou s turnajem rozloučil už v prvním kvalifikačním kole.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Štvanici začala kvalifikace turnaje beachvolejbalistek

Hlavní soutěž startuje zítra

Domácí pozornost je upřena především na elitní tým Kristýna Kolocová a Markéta Sluková. Jejich nejlepším umístěním na Světovém okruhu je loňské čtvrté místo z Berlína. "Slibujeme, že se budeme snažit a bojovat o hezký výsledek. Neřekneme přesně jaký, ale věříme, že nám fanoušci pomůžou," řekla Sluková.

K favoritkám turnaje patří německé páry Karla Borgerová, Britta Bütheová, což jsou úřadující vicemistryně světa, a Kira Walkenhorstová, Laura Ludwigová. Vysoko míří také brazilské dvojice a Číňanky. V pavouku jsou dále například Rakušanky, Italky a Rusky, původně přihlášené americké týmy nepřijely.

Vedle Kolocové a Slukové se v hlavní soutěži z českých dvojic objeví rovněž Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou a divokou kartu dostaly Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou.

Ve čtvrtek odstartuje hlavní soutěž zápasy ve skupinách, v neděli budou na programu semifinále a finále. Vstupné na celý turnaj s dotací 75 tisíc dolarů je zdarma.

Výsledky kvalifikace plážových volejbalistek v Praze

1. kolo: Řeháčková, Nováková (20-ČR) - Palmerová, Stoneová (13-Austr.) 2:1 (17, -19, 11), Vorlová, Nakládalová (21-ČR) - Luijkenová, Sinnemaová (12-Niz.) 2:0 (12, 12), Solvollová, Lundeová (Nor.) - Gálová, Třešňáková (ČR) 2:0 (18, 13).

2. kolo: Vorlová, Nakládalová - Wang Jüan-jüan, Ma Jüan-jüan (5-Čína) 2:0 (24, 16), Dumbauskaiteová, Povilaityteová (4-Lit.) - Řeháčková, Nováková 2:0 (21, 16).

Vorlová, Nakládalová postoupily do hlavní soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články