Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slovinsko vyřadilo mistry světa Poláky a senzačně bude hrát o evropské zlato

Volejbalisté Slovinska budou podruhé v historii hrát o titul mistrů Evropy. Po obhájcích titulu Rusech dokázali zaskočit v semifnále i úřadující mistry světa z Polska a po vítězství 3:1 postoupili do finále. O zlato si Slovinci v neděli zahrají s lepším z dvojice Srbsko - Francie.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovinci porazili i polské mistry světa a jsou ve finále ME

Slovinský tým působil v semifinále mnohem kompaktněji než polští světoví šampioni. Těm patřil jen začátek úvodního setu a se štěstím koncovka druhé sady.

Jenže domácí volejbalisté se překonávali v obraně a z hráčů v červeno-bílém dresu v podstatě bodoval pouze rodák z Kuby León.

Zato v domácí sestavě se v životní formě představili oba smečaři Čebulj i Urnaut a také druhý univerzál Štern, jenž brzy vystřídal nevýrazného Gaspariniho.

Poláci doplatili na to, že všechny předchozí zápasy na tomto Euru vyhrávali suverénně, zatímco Slovinci získávali sebevědomí po těžkých bitvách v play-off s Bulhary i Rusy.

S Poláky letos v srpnu Slovinci prohráli v olympijské kvalifikaci v Gdaňsku 1:3, ale doma jim porážku oplatili. Nyní ale vyprodanou lublaňskou arénu Stožica opustí.

Už teď mají nicméně jistou druhou medaili v historii, v Paříži mohou vylepšit nečekané stříbro z ME před čtyřmi lety. Na předchozím evropském šampionátu přitom Slovinci skončili osmí, až za českou reprezentací.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články