Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovinci ukončili zlatý sen Poláků, o evropský titul si zahrají s Itálií

Volejbalisté Itálie a Slovinska se utkají v nedělním finále mistrovství Evropy. Na trůn tak v Katovicích usedne tým, který v ostravské základní skupině byl soupeřem i české reprezentace. Italové minulou středu vyhráli nad slovinským celkem 3:0 a budou usilovat o sedmý titul, první od roku 2005. Maximem Slovinska jsou dvě stříbra.

Je nám líto, video expirovalo.
O evropský titul volejbalistů si zahrají Slovinci a Italové

Slovinci zdolali 3:1 úřadující dvojnásobné mistry světa Poláky, stejně jako před dvěma lety ve stejné fázi ME. Celkově je ve vyřazovací fázi zastavili už na čtvrtém Euru za sebou.

Strhující bitvu v hale Spodek, které tvořilo kulisu více než deset tisíc fanoušků, jako hlavní řídil český sudí Vlastimil Kovář.

Slovinský tým, který v úvodu šampionátu prohrál s českou reprezentací a poté ji zastavil ve čtvrtfinále, na Euru 2019 v semifinále zdolal Polsko doma v Lublani.

Tentokrát polským volejbalistům nepomohlo ani bouřlivé katovické publikum. Vyhráli jen první sadu 25:17, ve druhé zahodili šest setbolů a ve čtvrtém setu odvrátili devět mečbolů.

Slovinští svěřenci Itala Alberta Giulianiho od druhé sady zlepšili příjem, takže mohli lépe útočit a také se jim podařilo bránit na síti.

Prospělo jim i střídání nahrávačů, místo Dejana Vinčiče dostal šanci bývalý mistr extraligy s Karlovarskem Gregor Ropret.

Poslední set trval hodinu a v závěru byl několikrát přerušen, neboť oba trenéři si vzali výzvu. Na postup do finále museli Slovinci dlouhé minuty čekat.

Mladý italský celek následně rovněž 3:1 přehrál Srby, teprve devatenáctiletý Alessandro Michieletto k tomu přispěl 23 body.

Výsledky semifinále mistrovství Evropy volejbalistů:

Polsko - Slovinsko 1:3 (17, -30, -16, -35), Itálie - Srbsko 3:1 (27, 22, -23, 18).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články