Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Senzace byla v nedohlednu. Liberecké volejbalistky jasně prohrály s Novarou

Po porážce 0:3 na palubovce moskevského Dynama se volejbalistky Liberce musely klonit dalším semifinalistkám loňského ročníku Ligy mistryň, tentokrát z Novary. Doma jim podlehly 11:25, 16:25 a 19:25.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberecké volejbalistky jasně podlehly Novaře, ale i to berou jako zkušenost

Italky od úvodní výměny dominovaly, přestože nehrály v nejsilnějším složení  jen na střídačce zůstala například hvězdná turecká univerzálka Ebrar Karakurtová. Přesto hráčky Dukly v prvním i druhém setu rychle ztrácely a přesné a tvrdé útočné hře soupeřek nedokázaly čelit.

"Největší rozdíl je v útoku. Hrají nadmíru agresivně, jsou dobře naskočený a máme problém s obranou. Ale rozdíl je ve všem," řekla Veronika Dostálová v České televizi.

Až ve třetí sadě se hrálo vyrovnaně. Volejbalistky zpod Ještědu ožily a poprvé v utkání vedly, konkrétně o dva body (6:4). O náskok však brzy přišly a zápas ztratily za hodinu a dvě minuty. "Škoda, že jsme to ve třetím setu nedotáhly na dvacítku," uvedla Dostálová.

I po jasné porážce obecenstvo odměnilo výkon domácího týmu potleskem a hráčky si s diváky plácaly. "Máme radost i po prohraném utkání, protože je pro nás něco neskutečného porovnávat se s ruskou a italskou ligou. Hrát s nimi je za odměnu," dodala Dostálová.

První polovinu skupiny zakončí Liberec před vánočními svátky v Istanbulu, kde nastoupí 21. prosince.

Olomouc prohrála v Poháru CEV v Le Cannet 

Nezadařilo se ani volejbalistkám Olomouce. V prvním utkání osmifinále Poháru CEV totiž prohrály na půdě francouzského Le Cannet 0:3 na sety. Bez vítězství jsou i brněnské Šelmy, které padly ve Vyzývacím poháru se srbským celkem Tent Obrenovac 2:3.

Hanačky zasypala 22 body Američanka Sherridan Atkinsonová, česká smečařka ve službách francouzského celku Michaela Mlejnková bodovala třináctkrát. Olomouc měla šanci na zisk druhého setu, ale nevyužila čtyři setboly a prohrála 20:25, 28:30 a 20:25. K postupu potřebuje v odvetě vyhrát 3:0 nebo 3:1 a zvládnout případně i zlatý set.

Brňanky prohrávaly s Obrenovacem 0:2 na sety a 17:21 ve třetím, ale šňůrou pěti bodů sadu otočily a poté srovnaly na 2:2. V rozhodujícím tie-breaku už nestačily a získaly jen dva body. Padly proto 12:25, 27:29, 26:24, 25:21 a 2:15. V odvetě se budou snažit k postupu vyhrát buď 3:0, nebo 3:1, v případě vítězství 3:2 rozhodne zlatý set.

Dukla Liberec - Novara 0:3 (-11, -16,- 19)

Rozhodčí: Jokelainen (Fin.), Stoica (Rum.). Čas: 62 min. Diváci: 570.

Sestava a body Liberce: Kojdová 2, Kohoutová 2, Kvapilová 11, Nová 4, Nečasová 3, Skrypaková 2, libero Dostálová - Blažková, Šulcová 2, Šotkovská 6. Trenér: Gálík.

Nejvíce bodů Novary: Herbotsová 16, Montibellerová 15, Bonifaciová 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články