Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Prostějovské volejbalistky podlehly doma polským mistryním 0:3

Prostějov - Prostějovské volejbalistky prohrály i druhý zápas v Lize mistryň a po domácí porážce 0:3 s polským týmem Chemik Police bez bodu uzavírají tabulku skupiny A. Polské mistryně naopak ještě neztratily ani set a s šesti body jim patří první místo.

Utkání Prostějov - Police
zdroj: ČTK autor: Vladislav Galgonek

Prostějov vstoupil do prestižní soutěže třísetovou prohrou na půdě obhájkyň prvenství v Kazani, kde ale zejména v třetí sadě domácí favoritky notně potrápil. Navíc trenér Miroslav Čada už mohl proti Chemiku naplno využít uzdravené opory Kargovou a Kossányiovou, ani to však českým mistryním k úspěchu nepomohlo.

Podle Čady byl mezi soupeři největší rozdíl v útoku. "Touto činností nás Chemik jasně předčil a právě zde se nejvíc projevila jeho volejbalová síla. Sice jsme tak pro úspěch udělali maximum a ani příliš nechybovali, jenže na papírového favorita to stejně nestačilo," řekl domácí kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání Prostějov - Police

Prostějov sice první i druhý set dokázal dovést do koncovek, v těch si však mnohem lépe počínaly polské a srbské reprezentantky v hostujícím týmu. Vyhrály 25:23 a 25:22. "Byli jsme blízko k získání setu, to družstvo vždycky nastartuje, posune ještě dál. Smůla, že se nám to nepovedlo," řekl Čada.

Ve třetím dějství už Police mířila za vítězstvím mnohem jednoznačněji. Třebaže proměnila až třetí mečbol, závěrečný set vyhrála rozdílem šesti bodů. "V začátcích všech tří setů jsme hrály dobře a místy předváděly opravdu velmi kvalitní výkon, díky tomu byl téměř celý zápas naprosto vyrovnaný. Podle mě jsme si zasloužily získat alespoň jednu sadu, ale bohužel to nevyšlo, když nám těsně utekly dvě vyrovnané koncovky. Dost jsme riskovaly, a proto někdy dělaly dost chyb, avšak porážka 0:3 je po takovém průběhu až moc krutá," konstatovala blokařka Stefanie Kargová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články