Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Prostějov podeváté za sebou vyhrál volejbalový pohár

Olomouc - Volejbalistky Prostějova získaly podeváté za sebou Český pohár. Nejlepší domácí tým posledních let porazil v olomouckém finále Ostravu 3:0 po setech 27:25, 25:23 a 25:17. O úspěšnou obhajobu ale musel Prostějov tvrdě bojovat. Ostravské hráčky totiž podaly velmi dobrý výkon, po vyrovnaném průběhu se jim však nevydařily koncovky prvního ani druhého setu. K další trofeji favorita dovedla Brazilka Melissa Vargasová.

Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady narazily na Ostravu v pohárovém finále poprvé. Hanačky měly dlouho ve své hře výkyvy, zápolily s příjmem, jejich obrana nebyla jistá a také zpočátku narážely na dobře připravené ostravské bloky. Přesto zápas zvládly ve třech setech a splnily jeden z předsezónních cílů. "Neměly jsme co ztratit. Proto jsme si dovolily riskovat jak při servisu, tak i v útoku. Pokud by nám chyběla razance, tak bychom se těžko prosadily," řekla pro ČT ostravská nahrávačka Kamila Součková.

Ostrava, která v této sezoně jako jediná z českých týmů dokázala Prostějov zdolat, se dostala v úvodní sadě k setbolu. Jenže Prostějov prokázal zkušenosti a po závěrečném servisu Vargasové s pomocí pásky se ujal vedení. I ve druhé sadě měla Ostrava většinou bodově navrch, jenže v závěru čtvrtý setbol neodvrátila a dílčího úspěchu se nedočkala.

"Škoda, že jsme nepřetočily koncovku prvního a druhého setu. Holky hrály výborně, jsem spokojený. Soupeřky jsme tlačili servisem, pochytali jsme i míče v poli. Dnešní utkání bylo o výkonu Vargasové," poznamenal trenér ostravských volejbalistek Zdeněk Pommer.

Ve třetím setu už se projevila větší kvalita prostějovských hráček. "Hra Ostravy nás nezaskočila. Jedinou možností, jak s námi mohly soupeřky udržet krok, bylo riskovat podání. Proto také sehrály vyrovnanou partii. Podržela nás Vargasová," chválil kouč Čada teprve šestnáctiletou Brazilku. "Byli jsme i slabší v obraně. Věřili jsme však, že je otázkou času, kdy se prosadíme," dodal.

Agel Prostějov - TJ Ostrava 3:0 (25, 23, 17)

Rozhodčí: Hudík, Renčín. Čas: 78 min.

Prostějov: Markevičová, Steenbergenová, Vargasová, Gambová, Herelová, Weissová, libero Kovářová - Soaresová. Trenér: Čada.

Ostrava: Zemanová, Zedníková, P. Kojdová, Součková, Toufarová, Nachmilnerová, libero Červenková - Čuboňová, Kvapilová, Kukučová, Valková. Trenér: Pommer.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články