Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Prostějov obhajuje Český pohár, vyzývají ho olomoucké vysokoškolačky

Olomouc - V roli favoritek vstoupí do finále Českého poháru volejbalistek v Olomouci obhájkyně devíti prvenství z Prostějova. Na rozdíl od minulých ročníků ale není role českých mistryň před středečním zápasem s druhým týmem extraligové tabulky tak jednoznačná. Olomoucké vysokoškolačky totiž dokázaly v sobotu v lize vyhrát v Prostějově 3:2 a soupeřky notně potrápily i v předchozím vzájemném duelu. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 18:10.

Volejbalistky Agel Prostějov
zdroj: ČT24

"Nechybí nám maximální motivace, jenže stejně na tom je i náš soupeř. Nakolik využijeme výhody sobotního vítězství nad Prostějovem, se ukáže až v samotném finále. Pro zisk Českého poháru uděláme všechno, očekávám vyrovnaný souboj," uvedl kouč Olomouce Jiří Teplý.

Prostějovské hráčky nejsou po výrazné obměně kádru před sezonou v tak oslnivé formě jako v posledních letech. Po dvou prohrách se Stuttgartem skončila jejich cesta evropskými soutěžemi v osmifinále Poháru CEV a také v extralize jejich výkonnost kolísá.

"Potřebujeme tým uklidnit. A také přesvědčit, že k vítězství v pohárovém finále je potřeba předvést volejbal na úrovni našich maximálních schopností," řekl trenér Peter Goga. V motivaci problém nevidí. "Sráží nás však velké množství nevynucených chyb. Projevilo se to v posledních zápasech. Pokud jich budeme dělat méně, tak nepochybuji o obhajobě pohárového vítězství," dodal Goga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články