Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Prostějov na drtivý start s Górniczou nenavázal a prohrál 1:3

Prostějov - Prostějov úvodní zápas 3. kola kvalifikace Ligy mistryň s polským týmem Dabrowa Górnicza prohrál 1:3 na sety. Do utkání český celek vlétl a smetl soupeřky 25:13, v dalších sadách však odešel poražen dvakrát 19:25 a 17:25. Nejlepší hráčkou byla univerzálka Helena Horká v dresu Górnicze, na své konto si připsala 18 útoků, jedno eso, dvě chyby a dva bodové bloky. Odveta se v Polsku hraje v sobotu od 17:00.

Radost hráček Prostějova
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Prostějov startoval v elitní evropské soutěži předchozích osm ročníků, ale letos po změně systému musel absolvovat kvalifikaci. První překážku maďarskou Békéscsabu bez problémů zdolal a i proti polskému soupeři skvěle začal, Dabrowa Górnicza se ale z debaklu v prvním setu oklepala a vykročila za postupem.

Hanačky získaly úvodní set po bezchybném výkonu rozdílem třídy 25:13, pak ale polské soupeřky výrazně přidaly. "Ze začátku jsme měly dost problémů. Asi jsme měly špatnou taktiku, ale pak jsme ji změnily a už to šlo tak, jak jsme chtěly. Hlavně směr podání, začaly jsme ho dávat do zóny jedna a Prostějov měl problém nahrávat středovým hráčkám za hlavu," popsala opora vítězného celku Horká.

Pětatřicetiletá bývalá reprezentantka odehrála za Prostějov sezonu 2011/12, kterou proložila dlouholeté angažmá v polských klubech. "Ze začátku jsem dnes byla nervózní, což v mém věku nebývá. Ale pak už to bylo v pohodě," dodala rodačka z Brna Horká.

Prostějov potřebuje v sobotní odvetě vyhrát 3:0 nebo 3:1, aby si vynutil zkrácený zlatý set. Vítěz dvojzápasu postoupí do základní skupiny k Fenerbahce Istanbul, Azerrailu Baku a francouzskému celku St. Raphaël.

Ve středu vykročí za postupem volejbalisté mužského mistra Dukly Liberec. Ve Finsku je čeká tým Tiikerit Kokkola, odvetu v Liberci budou hostit v neděli od 18:00.

Agel Prostějov - Dabrowa Górnicza 1:3 (13, -19, -19, -17)

Rozhodčí: Simonovská (Č. Hora), Makšanov (Rus.). Čas: 96 min. Diváci: 800.

Sestava a body Prostějova: Hindriksenová 3, Matienzová 7, Frigová 9, Basaová 12, Emontsová 20, Herelová 14, libero Kovářová - Gambová, Tinklová, Rodriguezová, Trnková. Trenér: Goga.

Nejvíce bodů Dabrowy Górnicze: Horká 19, Hoodová 15, Paszeková 10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články