Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostrava chce v prvním vystoupení potrápit Pireus

Ostrava - Volejbalisté Ostravy odstartují své letošní účinkování v Lize mistrů. Prvním soupeřem úřadujícího českého šampiona bude na palubovce na zimním stadionu v Porubě řecký celek Olympiakos Pireus. Utkání sledujte živě na ČT sport a našem webu od 19:55.

Ostrava se do prestižní klubové soutěže vrátí po sedmi letech a ve společnosti Pirea, belgického Maaseiku a hlavně ruského Bělgorodu se neřadí k aspirantům na postup ze skupiny. Nový reprezentační trenér Zdeněk Šmejkal chce se svými svěřenci hlavně nasbírat mezinárodní zkušenosti.

"Bude to svátek pro nás i naše fanoušky a pokusíme se udělat co nejlepší jméno jak Ostravě, tak celému českému volejbalu. Ale jsme si vědomi kvalit našich soupeřů. Především Bělgorod je jednoznačným favoritem naší skupiny a má v kádru několik špičkových hráčů v čele s Muserským, který byl na nedávném mistrovství Evropy vyhlášen nejlepším hráčem," řekl Šmejkal.

Severomoravský celek však věří, že z bojů ve skupině nevyjde s prázdnou. Šmejkal se domnívá, že právě Pireus nebo Maaseik by jeho tým v domácím prostředí a za příznivé konstelace okolností mohl potrápit.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Ostravy lákali diváky na Ligu mistrů

"Taková síla jako Bělgorod to není. S oběma bychom něco uhrát mohli za předpokladu, že předvedeme výkon na hranici možností. Ale věřím, že právě atmosféra téhle soutěže by hráče mohla vybičovat podobně jako ve finále extraligy," řekl Šmejkal. Tým však do prvního střetnutí nastoupí bez smečaře Sundberga, který si v sobotním ligovém utkání ve Zlíně zranil kotník.

Ostrava odehraje domácí zápasy na zimním stadionu v Porubě, jelikož její domovská hala v Přívoze nesplňuje podmínky pro Ligu mistrů. Tu museli už v létě finančně zastřešit kraj i radnice, klub by jinak na start neměl peníze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články