Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Olomouc vstoupil do Poháru CEV jasnou porážkou

Volejbalistky Olomouce podlehly v úvodním zápase 1. kola Poháru CEV jednoznačně 0:3 na sety francouzskému celku Terville Florange. Neuspěla ani Ostrava, jež v nižším Vyzývacím poháru prohrála první duel v hale Rapidu Bukurešť 1:3. Odvety se hrají 21. prosince.

Olomouc toužila zopakovat v druhém nejvýznamnějším evropském poháru osmifinále z minulé sezony, ale k postupu má po domácím duelu daleko. Hanačky sehrály se čtvrtým týmem předchozího ročníku francouzské ligy vyrovnanou partii jen v prvním setu. Svěřenkyně trenéra Martina Hrocha se v závěru dostaly do vedení 23:21, ale hostující tým čtyřmi body za sebou vývoj otočil a sadu získal. Další sety vyhrálo Terville Florange 25:16 a 25:18.

Ostravanky do Challenge Cupu vstoupily nesměle a v prvním setu získaly jen devět bodů. Další sadu vyhrály 25:18, ale v dalších dvou znovu utrpěly od týmu, který vede bývalý trenér české ženské reprezentace Carlo Parisi, debakly 14:25 a 12:25.

"Pokud chceme uspět proti takovému soupeři, musíme hrát celý zápas s takovým nasazením a s takovou euforií jako ve druhém setu, kdy jsme soupeře zatlačili servisem. V setech, v kterých jsme prohráli, jsme měli zbytečně dlouhé pasáže, kdy jsme byli nedůrazní a nepřesní," konstatoval ostravský kouč Zdeněk Pommer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články