Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mistryně z Prostějova obměnily téměř celý kádr

Prostějov - Volejbalové mistryně z Prostějova obměnily ze dvou třetin kádr pro novou sezonu. Ačkoli Hanačky obhájily domácí titul i pohár, v Lize mistryň utrpěly debakl. V základní skupině nezískaly ze šesti zápasů ani bod. Proto se prostějovské vedení rozhodlo pro výrazný zásah do sestavy.

S nejúspěšnějším domácím klubem posledních let se rozloučilo hned devět hráček a zůstaly jen čtyři. Mezi nové posily patří i dvě Češky - smečařka Barbora Gambová z Přerova a libero Julie Jášová z Hamburku.

Z různých důvodů na Hané skončily Jelínková, De Assisová, Žarkovová, Hrončeková, Gomesová, Miletičová, Melichárková, Hippeová i Chlumská. "Některé hráčky už jsme nechtěli my, jiné zase odešly na vlastní přání. Každopádně po minulé, ne zcela ideální sezoně je naším jasným cílem předvádět lepší volejbal," uvedl trenér Miroslav Čada.

Zůstalo pouze kvarteto Vincourová, Kossányiová, Kočiová a Soaresová. Klub opět hledal posily převážně v zahraničí. Druhou nahrávačkou bude Slovenka Růžičková (za svobodna Töröková, naposledy Svitavy), novými blokařkami jsou Nizozemka Steenbergenová (Schwerin), Slovinka Borovinšeková (AEK Atény), smečařkami Gambová (Přerov), univerzálkou Lotyška Točková a liberem Jášová. Se dvěma hráčkami ještě Prostějov jedná.

Reprezentační nahrávačka Michaela Jelínková, jež přišla o část minulé sezony kvůli operaci kolena, bude v Prostějově dělat volejbalistkám kondiční trenérku. Přípravu zahájí české mistryně 5. srpna, v plánu mají na podzim přípravné turnaje v Polsku, na Slovensku a v Itálii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články