Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Málem jsme ukončily sezonu, přiznala vyléčená Sluková

Praha - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková se v sezoně, v které se vyrovnávají s tlakem okolí i vlastním očekáváním, vracejí na Světový okruh. Po nemoci Slukové odletí koncem týdne na grandslam do Sao Paula a koncem října je čeká další turnaj nejvyšší kategorie v čínském Sia-menu.

Nejlepší české beachvolejbalistky přerušily sezonu během srpna kvůli nemoci Slukové, která měla boreliózu a plicní problémy. "Byla to kombinace různých věcí, ale v půlce září jsem po pěti týdnech dobrala antibiotika, cítím se dobře a myslím, že to půjde. Můžeme mít výmluvu, že jsme nebyly fit, ale s tím tam nejedeme. Když nám to sedne, tak jsme schopné zahrát slušný výsledek," věřila Sluková.

Nemoc Slukové přibrzdila pátý pár z olympiády v Londýně po životním výsledku v Berlíně, kde skončily poprvé na grandslamu čtvrté. "Nedá se říci, že by nás naštvalo, že jsme nemohly hrát dál, ale bylo nám to líto," řekla Kolocová. "Důležité je, že to nebylo vážné zranění ani vážná nemoc a je to bez následků do budoucna. Poléčilo se to a Markéta bude v pohodě. Bereme to pozitivně, musely jsme vynechat tři turnaje, což bylo nešťastné, ale na druhou stranu to byly v uvozovkách jen tři turnaje. A čtvrtým místem jsme zakončily letní sezonu," dodala.

Teoreticky hrozilo, že předčasně ukončí celou sezonu. "K tomu bylo docela blízko," přitakala Sluková. Na hráčce se mohla podepsat fyzicky i psychicky náročná sezona, ač byla v uvozovkách po olympiádě jen odpočinková. "Hodně se od nás očekávalo a my jsme si ze začátku taky daly možná příliš vysoké cíle a nedařilo se je plnit." Kolocová se Slukovou loni často končily na pátém místě a letos plánovaly, že budou atakovat vyšší příčky.

Jenomže se jim dlouho tolik nedařilo. "Pro mě osobně byla tato sezona doposud tím nejnáročnějším, čím jsme si jako tým musely projít. Překonat tlak okolí spolu s vlastním očekáváním, to bylo tou nejzapeklitější zkouškou," napsala Sluková v hodnocení na webu beachvolejbalistek. "Sezonu 2013 bych titulovala jako sezonu, v které se vracíme zpátky na zem a jsme rády za každý dobrý zápas."

Před odletem do Brazílie absolvovaly plážové volejbalistky přípravu ve Španělsku a Sluková byla příjemně překvapena. "Fyzicky jsem necítila ztrátu a jsem zvědavá, jak to cestování zvládneme, ale je to výzva. Zkusíme zahrát co nejlépe," řekla a doplnila: "V Brazílii tenhle sport milují, takže se těšíme na skvělou atmosféru." Už je rovněž čas přemýšlet o zimní přípravě.

Kolocová a Sluková nejspíše nezopakují model před letošní sezonou a tři měsíce v kuse v Jihoafrické republice nebudou. "Bylo to skvělé a podmínky ideální, ale pak následovalo pět měsíců cestování a my jsme z toho byly psychicky unavenější, než jsme čekaly. Jsme rády, že jsme si to vyzkoušely v sezoně, která po olympiádě nebyla až tak důležitá. Možná tam pojedeme i vícekrát, ale ne na tak dlouho v kuse," řekla Kolocová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sluková je zdravá, volejbalistky se vrací na svět. okruh
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články