Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Lvi vydřeli výhru v tie-breaku a doma mohou sérii s Ústím ukončit

Lvi Praha zvítězili i v druhém utkání čtvrtfinále play-off extraligy volejbalistů. Na palubovce Ústí nad Labem k tomu ovšem potřebovali pět setů. V tie-breaku si domácí vypracovali slibný náskok 8:3, svěřenci trenéra Tomáše Pomra však získali posledních sedm bodů a vyhráli 15:10.

Je nám líto, video expirovalo.
Lvi Praha vyhráli i druhý zápas play-off nad Ústím

Drama se odehrálo už ve třetím setu, v kterém hosté zvítězili 33:31 a ujali se vedení 2:1. "Z naší strany bojovný zápas, kdy jsme se nevzdávali ani za nepříznivého stavu. Bohužel nám chyběl v důležitých momentech klid a čistá hlava (koncovka třetího setu a v pátém setu po střídání stran). Soupeř bojoval až do konce a to se mu vyplatilo v podobě vítězství. Závěr zápasu v pátém setu vzal do svých rukou Smith sérií těžkých servisů," uvedl domácí trenér Lubomír Vašina. Australan Luke Smith zápas dopodával šesti servisy za sebou včetně dvou es.

Nejvíce bodujícím hráčem pražského týmu byl opět Matej Mihajlovič, jenž zaznamenal 22 bodů. K vítězství Lvům pomohl i reprezentační nahrávač Jakub Janouch, kterému se den před zápasem narodil syn.

"Budu hodnotit pozitivně, i když by se dala najít spousta věcí, co nám nešla. Ukázali jsme obrovskou sílu tohoto týmu, bojovali jsme až do konce. I když nám nešel servis, tak jsme mu nakonec věřili a v podstatě jsme tím vyhráli zápas," řekl Janouch.

Ústí nad Labem - Lvi Praha 2:3 (23, -15, -31, 22, -10)

Nejvíce bodů: Bornemann 18, Tibitanzl a Parraguirre po 13 - Mihajlovič 22, Smith 20, Patak 17. Stav série 0:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články