Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Lvi Praha v rozhodujícím zápase porazili Kladno a jsou v semifinále

Čekání na posledního semifinalistu extraligy volejbalistů skončilo. Lvi Praha porazili v rozhodujícím pátém utkání čtvrtfinále play-off Kladno ve své hale 3:0 na sety a postoupili. Pražský celek tak doplnil semifinálovou čtveřici a v boji o finále se střetne s Českými Budějovicemi. Druhou dvojici tvoří hráči Karlovarska a Odoleny Vody. Semifinálové série na tři vítězství začnou v pondělí v Karlových Varech a v hale Jihostroje.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr zápasu Lvi Praha - Kladno

Lvi se dostali mezi elitní domácí kvarteto opět po roce. "Bojovný výkon, parádní výhra. Fungovala nám osa blok a obrana v poli. Navíc jsme na útoku potvrzovali balony, které jsme si vybojovali vzadu. Sluší se poděkovat divákům, jelikož atmosféra v hale byla fantastická. Sluší se i poděkovat Kladnu za těžkou sérii, která nás může do dalších bojů jen posílit," řekl kapitán Pražanů Jakub Janouch.

Lvi po úvodní domácí výhře nad Kladnem přitom druhý zápas v Unyp Areně nezvládli a v sérii prohrávali už 1:2. Dnes však měli drtivý nástup, nad Orly vedli 4:0 a v tlaku vydrželi celý první set.

Začátek druhé sady vyšel lépe kladenským hráčům, jejichž trenér Milan Fortuník dnes hodně míchal se sestavou. Do desátého bodu měli hosté navrch, Pražané však skóre vyrovnali a koncovku od stavu 22:22 završili tříbodovou šňůrou.

Kladno se nehodlalo smířit s koncem sezony, ale závěr patřil opět Lvům. Jejich srbský blokař Aleksandar Nedeljkovič převzal cenu pro nejužitečnějšího hráče rozhodujícího duelu. "Útočili jsme hůře, než jsme zvyklí. To znamenalo zasloužený postup Lvů," hodnotil kouč Orlů Fortuník.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů - 5. zápas:

Lvi Praha - Kladno 3:0 (17, 22, 23) Konečný stav série: 3:2.

Semifinálové dvojice: Karlovarsko - Odolena Voda, České Budějovice - Praha.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články